Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fürdőszoba vakolás

2021. június 20. - Beara

Sanyi megjavította a csöpögő illesztést. Legalább ezzel nem kell a vizesre várni. Aztán nekiállt a vakolásnak a fürdőben. A régi falakra gipszkarton kerül, ezért csak a fedés miatt vakolunk, nem kell szépnek lennie.
dscn8170.JPG 
Jövő héten folytatás. Addigra a beton is 4 hetes lesz a fürdőben, lehetne akár burkolni. De most majd a vakolat száradást kell megvárnunk. Aztán jöhet az aljzatkiegyenlítő, majd a vízszigetelés, aztán a burkolás. 

Én végeztem az ajtó egyik oldalával. 
dscn8160.JPG
Rendeltünk egy konténert a vegyes hulladéknak, mert már mindenhol a szemetet kerülgettük. Végre a ház mellől is eltűntek a zsákok.
dscn8164.JPG

A borsó is szüretelhető lassan.dscn8157.JPG

Ping-pong

Mivel a gyerekek egész nap csak a gép előtt ülnek, mert egyébként nem tudnak magukkal mit kezdeni, ezért beszereztünk pár játékot. Vettünk darts táblát, petang készletet és délelőtt Sanyi összedobott egy ping-pong asztalt is a fellehető anyagokból. 
dscn8152.JPG
Ma Sanyi elkezdte az előtétfalat a fürdőben. Viszont mikor megmozgatta a vezetékeket, az egyik el kezdett csöpögni. Egy hete fel van töltve a rendszer és nem volt gond eddig. Most megint lehet vizet szerelni és aztán újra nyomáspróbázni. 
Befejezte az ajtónyílást is. A felső rész szabása majdnem annyi ideig tartott, mint az alsó 95%.
dscn8155.JPG
Én lealapoztam az ajtót, de csak félig. Elfogyott az alapozó. Mindig hiányzik valami, állandóan barkácsáruházakba és építőanyag kereskedésekbe rohangálunk. Hazafelé vettünk, így holnap be tudom fejezni a festés. Ilyen melegben a víz bázisú festék olyan gyorsan szárad, hogy mire a végére érek már lehet is újra kezdeni.

 

Egy bejárat mínusz

A héten megérkezett a laminált padló. Mivel a szegélylécek 270cm hosszúak, csak lehajtott hátsóüléssel fértek be. Így viszont a gyerekek nem fértek be. András vállalta a felügyeletüket. 

dscn8127.JPG

dscn8133.JPG

A kőfurnér is megérkezett. Szép nagy lapok, még vágni is kell majd belőle.
dscn8136.JPG
És ha már ennyi cucc van ott, azt ajtó kérdést is meg kellett oldani. A lakatot egy csavarhúzóval le lehetett szedni. Szóval Sanyi ma falazott.
dscn8142.JPG
Én meg folytattam az ajtó felújítást. 
dscn8130.JPG

süti beállítások módosítása