Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Járólap

2021. augusztus 22. - Beara

Változatoság kedvéért ma a padlót burkoltuk. Reggel még vennünk kellett fugakeresztet, azért csak 10 körül értünk oda. A délelőtt maradék része elment azzal, hogy kitaláljuk milyen mintába rakjuk és hová milyen lap kerüljön. Aztán jött az ebéd, ami megint elvit egy órát. Kb. 1 óra volt, mire az első lapot letettük. Természetesen nem is végeztünk estig.
dscn8496.JPG
Végül a zuhanyzó mellett indítottuk egész lappal és onnan haladtunk minden irányba. 
dscn8495.JPG

A lapokat keresztbe vágni még egyszerű, viszi a csempevágó. Viszont hosszában már nem fér bele, ezért marad a flex. Szerencsére a vágott részek a falhoz kerülnek, majd eltakarja őket a sziloplaszt.

Még mindig csempézünk

Még mindig nem végeztünk, talán soha nem is fogunk. Még hátra van a zuhanyzó polc mélyedésének hátfala, a díszítő sor és az alsó sor. Holnap szüneteltetjük és átváltunk a padlóra.
dscn8486.JPG

dscn8488_2.jpg
Egy részen feltettem a díszitő sort, de ez sem egyszer,ű mert nagyon nehéz a sarkoknál szépre vágni. Csempevágóval már jól tudok vágni, de ezt csak felxszel lehet. Az pedig Sanyira vár, mert én csak kicsipkézni tudom vele a csempét.
dscn8484.JPG
A zuhanytálcával is haladtunk tovább. Méretre vágtuk a szifon padlóba épített részét és felkentük a vízszigetelést.dscn8482.JPG

dscn8487.JPG

Az üvegmozaik lerakásához és fugázásához epoxy-s anyagot vettünk, így az egyben vízszigetelés is lesz. Ennyi réteg után, remélem nem lesz sehol szivárgás. A zuhanyzó részen a falat is azzal fogjuk fugázni. Azért nem az egész fürdőt, mert ebből egy vödör 27e forint, a normál fugázó anyagból pedig 3e. 

 

 

Zuhanytálca

Meggondoltuk magunkat ismét. Eredetileg épített zuhanyt akartunk, de mivel nehéznek tűnt a lefolyó tökéletes vízszigetelése és a járólapok mérete sem igazán alkalmas a megfelelő lejtés kialakítására, ezért inkább az előregyártott tálca mellett döntöttünk. Végül a tálcát nem sikerült pont úgy süllyeszteni, hogy egy síkba kerüljön  végleges burkolattal és nem is pont a sarokba került, így jöttek volna a hézagkitöltés és zuhanykabin problémák. Végül ma kivettük a zuhanytálcát és feltöltöttük a helyét és majd ezt is mozaikkal burkoljuk. Ki kellett cserélni a szifont is, mert más fajta kell tálcához és épített zuhanyhoz.
dscn8475.JPG
Kellett egy kis betont vágni, mert az átmérő kicsit nagyobb lett. De szerencsére a mélység elég volt, a fólia és a szigetelés épségben maradt. Vettünk valami csoda cuccot, amivel nem kell 28 napig várni, hogy megszáradjon, hanem 24 óra után burkolható, Nem volt olcsó, 25kg-os zsák 9000Ft, de az idő pénz, így megérte.
dscn8477.JPG
Csempézés kicsit belassult. Még mindig nem vagyunk készen, pedig hétfőn is szabin voltunk. Ma a kisebb felületekkel haladtunk.
dscn8479.JPG

Ilyen mozaikot vettünk, ez kerül a vízszintes felületekre. (Ez az alja, de másik oldalán papír van, hogy egyben maradjon, így az nem túl látványos.)dscn8467.JPG
Ma a zuhanyzó vitt el sok időt, hétfőn pedig az új kombinált gyalugépem. Sok töprengés után arra jutottam, hogy mindenképpen vennem kell egy kombinált gyalut. Kinéztem pár újat, de vagy már nem lehet kapni, vagy nem túl jó a minősége vagy 1millió körül van az ára. Nem nagyon tudtam beletörődni, hogy 1m-t adjak egy gépért, mert annyi minden másra is kell a pénz. Maradt a használt. Szendehelyen párszor átutaztunk, mikor nem lehetett közlekedni Zebegény felé a földcsuszamlás miatt. Szendehelyen van egy használt faipari gép kereskedés. Egyszer sem álltunk meg körülnézni, de a honlapjukon találtam egy gépet, amit még meg is tudtam fizetni és jónak is tűnt. Múlt szerdán megnéztük, és egyből le is foglalóztuk, hétfőn pedig elhoztuk. Volt egy 5 műveletes gépük is, (egyengető gyalu, vastagoló, körfűrész, maró, hosszlyukfúró), de sajnos szétszedve sem fért volna be az ajtón és nem tudtuk volna hová tenni, amíg el készül a műhely. 
Hosszlyukfúró hely ezen is van és rá is kérdeztem, mielőtt megvettük, hogy van-e hozzá, de az volt a válasz, hogy nincs. Aztán mikor mentünk átvenni, mondták, hogy mégis megtalálták és meg is kapom hozzá ajándékba. Még náluk van, mert kicsit rendbe is kell tenni, de szerdán elhozzuk.
dscn8463.JPG
Az eladó targoncával feltette az utánfutóra (megint béreltünk, csak most a praktikernél, mert az útba esik és még olcsóbb is volt) viszont leszedni kettőnknek kellett. 230kg és tilos az asztalnál fogva emelni. Szóval nem elég, hogy dög nehéz még megfogni sem lehet rendesen. És mégis sikerült bevinni a nagy szobába kettőnknek. 
Már csak egy 400V-os dugalj kell és lehet is használni. 

 

 

süti beállítások módosítása