Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Páramentesítés

2022. december 04. - Beara

Megoldottuk a túlzott párásodás problémáját, beszereztünk egy páramentesítőt. Már korábban meg kellett volna tennünk, mert hiába szellőzettünk minden hétvégén következő péntekre mindig csöpögött mindenhonnan a víz. 1,5 nap alatt össze is gyűjtött kb. 20l vizet. Hétközben is ott lehet hagyni, mert nem csak saját tartályba tud gyűjteni, hanem ki is lehet vezetni. 

dscn9993.JPG

A padlófűtésnek hála a műhelyben kellemes 13-15 fok van. Sokkal jobb így dolgozni, mint a 2-3 fokban. A festeni és ragasztani valókat sem kell a szobába hordani. 
A hétvégén lefestettem a forgácsos dobozt, majd legyártottam az alkatrészeket Áron legozó asztalához, ami a gelérián lesz. 
dscn0003.JPG
Sanyi pedig haladt a rácsos kapuval. Ilyen lesz. Már csak a másik szárny hiányzik.
dscn0009.JPG

dscn0010.JPG

Sikerült elfognunk  egy egeret a csapdával a héten. Cserébe viszont egy másik bosszút állt szombaton és a fél éjszakát hangos rágcsálással töltötte. Hallottuk, de nem tudtuk megfejteni, honnan jön a rágcsálás. 

Párhuzamos projekt II.

Három nap szabadság (nekem csak 2) eredményeként a szoba átalakítása félig elkészült. Hétfőn felállítottuk a fa szerkezetet, de a gipszkartonozást csak elkezdeni tudtuk. Idő sem volt többre, és bonyodalmak is adódtak. Akadt egy kis villany- és hálózatszerelési munka, amihez még kábelt is kellett szerezni. Amíg be nem húztuk a kábeleket szigetelni sem tudtunk. 

dscn9966_2.jpg

Kedden szereztünk kábelt és folytatódhatott a munka. Én megcsináltam a szigetelést a galérián és feltettem a 2. réteg gipszkartont. Ezután jöhetett a lamináltpadló lerakása. 2 félt használtunk, mert marad egy kevés a korábbi lakásfelújításból és a mikolaiból is. Az ízlésünk nem sokat változott az évek során, nagyon hasonló a kettő. 
dscn9980.JPG
Eközben Sanyi megcsinálta a kábelezést, a szigetelés. A gipszkartonozást már együtt fejeztük be.

dscn9974_2.jpg

dscn9977_2.jpg

dscn9986_2.jpg

Ma én már dolgoztam, így a gelettelés már Sanyira maradt. Munka után azért kicsit helyettesítettem, amíg elvitte a gyerekeket úszni, és befejeztem a galériát.dscn9992.JPG

dscn9990_2.jpg

dscn9987_2.jpg

dscn9989_2.jpg

Ezután jön majd a legporosabb munka, a csiszolás. Még nem tudjuk mikor lesz rá időnk.

 

süti beállítások módosítása