Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Úgy kezdődött, hogy...

2023. február 19. - Beara

Pénteken szabadságon voltunk és nekiálltunk a fürdőszoba újrafestésének. Az egész azzal kezdődött, hogy megjelentek apró kis penész pöttyök a plafonon és a falon. A család egyes tagjai szeretnek jó meleg vízben és sokáig zuhanyozni és az ablak nélküli fürdőt ez az évek alatt megviselte. Vettünk penész eltávolító sprayt a probléma orvoslására. A szer működött is, de a festék nem bírta a megpróbáltatásokat és felhólyagosodott. 
dscn7427.JPG
Helyenként le is vált és látszottak a rétegek. Már egy ideje tudtuk, hogy ezzel kezdenünk kell valamit. Most határidőt is kaptunk, mert március végén német cserediákot fogadunk és nem szerettük volna ilyen körülményekkel várni. Pénteken nekiestünk a leváló festék lekaparásának. Jöjjön le, aminek le kell és még egy kicsit több is. 
dscn7432.JPG
Szerencsétlenségünkre a plafont is kaparni kellett. Volt ahol szinte csak megsimogattuk a spaklival és pergett le a festék. 
dscn7435_1.JPG
A led világítást tartó és elrejtő díszszegélyt is leszedtük, mert valahogy az évek során kicsit összement és az illesztéseknél egyre nagyobbak lettek a hézagok.
Kapirgálás és csiszolás után jöhetett a glett,  majd csiszolás és újra glett. Ebben az állapotban hagytuk itt péntek este. Holnap újabb csiszolás következik, majd az új szegély felragasztása, végül festés 2 rétegben. 
dscn7459.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3418053456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása