Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Műhelymánia

2023. február 26. - Beara

Mostanában valahogy mindig a műhelyben akad dolgunk. Ha így folytatjuk tovább, akkor sose készül el a ház többi része. 
A héten kiegészült a felszerelés egy poroltóval. Én folyamatosa faforgácsot termelek, Sanyi meg szikrát hány. Ez a kettő nem a legszerencsésebb párosítás.
dscn7474.JPG

A fürdő festésekor kipakoltuk az összes bútort is. Az egyik szekrényt nem vittük vissza, mert mindenkinek megtetszett, hogy mennyivel szellősebb nélküle a helyiség. Viszont a törölközőket kell valahol tárolni, ezért készítettem egy olyan szekrényt, ami nem zavar be a kilátásba, de azért pár dolog elfér benne. 
dscn7475.JPG

Még nem tudom legyen-e ajtaja. Mivel még nem hoztuk haza, hogy rendesen meg tudjon száradni a festés, van még egy hetem kitalálni. Maradhatna így is, de nem biztos, hogy a mosószereket akarom nézegetni amikor a fürdőben vagyok.

Levágott tető gerendavégből csináltam egy jóga téglát is. Nem jógázom, de gyógytornához szükségem van rá. Pontosabban 2-re és nekem csak 1 volt. Egy fából készült jógatégla 6500Ft a decathlonban. Jobban megérné ezt gyártani, mint pl. konyhai ülőkét, ami 2 nap munka és 10e forintért megvehető a praktikerben.
dscn7471.JPG

Sanyi befejezte a megfigyelő rendszer központi elemeinek védőrácsát. 
dscn7472_1.JPG

Már csak kiépíteni kell a rendszert, hogy itthonról nézhessük, ahogy az idegen macskák elfoglalják a kutyaházat mikor nem vagyunk ott.  
 
A kiskutyák is szépen fejlődnek, már mindnek kinyílt a szeme. Áron még mindig türelmetlenül várja, hogy mikor hozzuk el végre Ruby-t. 
16771680000540.jpg

Elkészült a fürdő

Tegnap befejeztük a fürdő festését. Nem lett tökéletes, de sokkal szebb, mint volt. Hiába kapartunk le mindent, ami le akart jönni, az első réteg festék felkenése után pár helyen felhólyagosodott a fent maradt festék. Talán vízzel is le kellett volna mosni, hogy felázzon. 
dscn7464.JPG
Ez sokkal nehezebb munka volt, mint bármi más Mikolán. Mikolán már nem kell a kupiban élni és ha megunjuk, abba hagyhatjuk. Itt viszont muszáj volt igyekezni, hogy zuhanyozni tudjunk és ne a wc-ben kelljen fogat mosni.  Azzal se jártunk volna jobban, ha hívunk valakit, mert akkor még több napig lett volna kupi. A festők nem ülnek le megnézni egy filmet, míg megszárad a glett és csiszolni lehet, hanem elmennek és csak másnap jönnek vissza. 2 réteg glett, 2 réteg festék 4 napot jelentett volna. És a takarítás akkor is ránk marad.

dscn7465_2.jpg

süti beállítások módosítása