Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Hőszigetelt üveg

2024. április 28. - Beara

A múlt hétvége futással telt, így munkára nem maradt időnk. Szombaton Sanyinak volt céges programja és Áron meg én futottunk a minicittán, vasárnap pedig Beni osztott sportitalt a félmaratonon, Sanyi és én pedig futottunk. 

A héten megérkezett az üveg. Elméletben 16mm vastagnak kellett volna lenni, mert 3mm üveg, 10mm szünet, majd újabb 3mm üveg. Ezért 17mm mély helyet vágtam neki, hogy még a szilikon is elférjen. Ehhez képest az üveg 17mm lett vagy néhol még ennél is több. 
Azzal sem számoltam, hogy ilyen széles fekete csík fut körbe. Olyan széles, hogy nem takar rá az 1 cm-es perem. A takaró léceket tudtam akkorára csinálni, hogy elfedje, de a másik oldal már adott. Vághatok majd oda is valami takaró lécet, hogy szépen nézzen ki.


dscn8967.JPG
A 3 ablakhoz összesen 72 darab takaróléc kell. Vagyis kell vágni 72 lécet, aztán mindnek le kell kerekíteni az éleit, majd megfelelő hosszra vágni, aztán csiszolni és végül festeni háromszor. Ennyi 2 ablaknyi léc: 
dscn8974.JPG
A végeredmény nem rossz. Olyan, mintha kis képkeretek lennének.

dscn8973.JPG

dscn8976_1.JPG
A 3 ablakból 2 be is került a helyére.
dscn8984.JPG
dscn8983_1.JPG
dscn8986.JPG
Az eprünk kivirult, miután 2 hete kigazoltuk. A krumpli és a hagyma is növöget. A paradicsom sajnos idén sem egy sikertörténet. 
dscn8979.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2618392387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása