Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

A tető

2019. december 02. - Beara

A legnagyobb probléma a tetővel van. A nagyobb lyukakat már befoltoztuk, de nagyon messze van az idális állapottól. Nem kérdés, hogy cserélni kell.

Sok szempontot figyelembe véve úgy terveztük, hogy a szerkezeten csak a szükséges javításokat végeztetjük el és csak a héjat cseréljük teljesen. Nem volt teljesen reménytelen az elgondolás, egyes gerendák még menthetőnek látszottak. Persze a tetőfedők, akiket kérdeztünk, mind a teljes cserére szavaztak. Mi nem rajongtunk az ötletért, mert az már engedély köteles művelet. Megkerestünk pár építész irodát, hogy vállalnák-e a tervezést/engedélyeztetést, de mindenki halálosan elfoglalt, nem ér rá ilyenekre. Így itt fel is adtuk az új szerkezetet és erőltettük a javítást.

Tegnap végül fordulat állt be az ügyben. Egy közvetítő oldal segítségével sikerült építészt találni, aki elvállata. És azóta újabb fordulat van, lehet, hogy nem  is kell engedély. Olyan sűrűn változtak a szabályok, hogy nem tudtam kideríteni, hogy végül engedélyköteles-e. Több helyen olvastam, hogy ha a tetőszerkezetet lebontjuk, akkor is kell engedély, ha ugyan azt építjük vissza. De előfordulhat, hogy ez már nem így van...

A jelen pillanatban tehát úgy állunk, hogy szabad a vásár. Mehet a teljes tetőcsere. Akkor már csak ehhez kell kivitelezőt találni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2515320340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása