Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Tyúkól

2020. január 27. - Beara

Túl vagyunk az első tetőfedő munkánkon. A kertben álló kis épület teteje már igen csak viharvert volt. A legtöbb léc el volt törve és a cserepek egy része is hiányzott. 

ol.JPG

Leszedtük a cserepeket és a léceket. Tettünk fel új léceket és vissza raktuk a cserepeket. Sajnos 2 féle cseréppel kellett dolgoznunk, mert nem volt elég az eredetiből. Sok el volt törve vagy lyukas volt. Szerencsére a ház hátsó részéről lejött múltkor egy csomó cserép, amit most fel tudtunk használni.

Első munkának nem is rossz:

img_3613.JPG

Ez persze nem a végleges, mert ha a házat újrafedjük, akkor ugyan azzal az anyaggal a melléképületet is megcsináljuk. De az még több hónap. 

Megismerkedtünk a helyi tüzéppel is. Sanyi ott rendelte meg a léceket és szombaton délelőtt át is tudta venni őket. És ami nem elhanyagolható szempont, hogy jóval olcsóbb volt, mintha a praktikerben vettük volna.

Szerdán jönnek a szennyvíztartály telepíteni. Legalább valamin túl leszünk végre. Annyi minden van és olyan kevés a szabadidőnk. Május végére időzítettük a tetőszerkezet cserét. De előtte 2 héttel le kell bontani a leglévőt. De az előtt még el kéne bontani az utolsó helyiség födémjét és fel kéne húzni a hátsó részre a leendő fürdőszoba és gépészeti helyiség falait. Túl kevés szombat van egy hónapban....

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5415430316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása