Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Nem csak ablak

2020. február 23. - Beara

Mai terv az volt, hogy elbontjuk a kéményeket és befedjük a helyüket a tetőn. A kéményes 80e forintot kért volna kéményenként a bontásért. Elég sokba fog kerülni az újjáépítés is, így eszünkbe se jutott még ezért is fizetni. Aztán mikor kiértünk láttuk, hogy megelőztek minket. 

A héten lebontották a födémet az utolsó részen és elkezdték kialakítani az átjárót a 2. és 3. rész között. És úgy látszik a kémény útban volt neki, így azt is lebontották. 

dscn5949.JPG 

A szoba pár héttel korábban:
img_3543.JPG

A bontás után. Jó szellős lett a szoba a plafonja nélkül. És még ki is takarítottak.
dscn5948.JPGdscn5951.JPG

És nem csak ez az egy dolog történt a héten. Szombaton a villanyszerelők is ott jártak és kaptunk új szekrényt és póznát a tetőre. Most még elég rondán mutat a szekrény a falon, de a szigetelés és a falborítás majd elfedi.

dscn5941.JPG

Sanyi lebontotta a 2. kémény is és javította a tetőt felette. Már csak az első kémény áll, mert azt még használjuk.img_3714.JPG

A változatosság kedvéért én az ablakokkal foglalkoztam. 2 szárny festéktelenítésével készen vagyok és elkezdtem egy külsőt is. (abból lesz a tükör) A külső rosszabb állapotban van, mint a belsők, küzdöttem vele egy kicsit. De a festékkapargatás közben kiderült, hogy a gitt is felpuhul a hőlégfúvótól és nem kell kivágni. Egy kis melegítés és simán kikapargatható. Az első párnál egy fél napom az üvegek kiszedésére ment el. Most ezt az időt megspóroltam a hőlégfűvónak hála.

dscn5958.JPGA nap végére nagyjából ez a keret is megszabadult a festéktől. Nem lett tökéletes, de nem is kell annak lennie, mert újra lesz festve.

dscn5960.JPG

A 2 hátsó a belső ablak, az első pedig a külső. Úgy látom a belsők eredetileg barnák voltak, a külső pedig szürke. A 13. pár végére már nagyon rutinos leszek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1615488522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása