Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Takarítás

2020. március 02. - Beara

Kedvenc helyi vállakozónk már nem annyira kedvenc. Még mindig nem vitte el sittet és a földet. És ami a legbosszantóbb, hogy nem is szólt, hogy nem tud teljesíteni a megbeszélt időpontban. Jelenleg úgy állnak a munkával, hogy csak huszadika után ér rá. Nekünk viszont haladni kéne, így végül egy konténert hozattunk vele és nekiálltunk magunk a terep megtisztításának.

dscn5987.JPG

Nem igazán vannak határidőink, általában úgy haladunk, ahogy sikerül. Viszont van 1 fix pont: a tető. Mindent ehhez kell igazítnai. Április közepén bontjuk a jelenlegit, aztán felmérnek és május elején felteszik az újat. Viszont mire jönnek felmérni készen kell lennie az új falnak hátul. Vagyis haladnunk kéne az alapozással és a falazással. Viszont a sitt miatt nem férünk oda és anyagot se tudonk rendelni, mert nincs hova tenni. Még nem vagyunk megcsúszva, de nem dőlhetünk hátra, hogy majd lesz valahogy. 

Ha már ott volt kontének a házból is elkezdtem kitkarítani a törmeléket. A fürdőből kidobáltam az ál berendezéseket is. (Úgy nézett ki, mintha fürdőszoba lenne, de semmi sem volt bekötve sehova.) A fürdő most üres és törmelék mentes, csak a mobil WC-nk van benne. 

dscn5979_2.jpg

Muszáj volt valami megoldás a WC problémára, mert nem szaladgálhattunk át Marika nénihez folyton. Ez volt a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás.

Az előszobából is kitalicskáztam a törmeléket. Szép nagy helyiség, kár, hogy nem maradhat ekkora.dscn5982_2.jpg

Amíg mi dolgoztunk, Áron főleg íjászkodott. Beni néha segített téglát pucolni vagy sittet dobálni a konténerbe, de nem szakadtak bele a munkába. Inkább egymást szórakoztatták.

dscn5989.JPG

Az ablakkal kapcsolatban nem sikerült belenyugodnom abba, amit az ablakos ember mondott. Nyomoztam még egy kicsit (már eddig is sokat olvastam róla) és megtaláltam ezt az oldalt:

https://ablakprofilok.hu/felujitasi-modozatok-a-korabeli-szerkezetek-megtartasaval/#02

Érdekes olvasmány. A lényeg: a javaslat az, hogy tartsuk meg a dupla ablakot és több rétegű szigetelt üveget sem muszáj beletenni. Lehet egy rétegű keménybevonatos low-E üveget kapni, ami már hőszigetel egy rétegben is. Tehetünk ilyet akár a külső, akár a belső ablakba vagy mindkettőbe. Úgy döntöttünk, hogy akkor a belső sima sík üveges lesz, és a külsőbe teszünk ilyen low-E üveget. A 2 ablak és a köztük lévő 40cm levegőréteg már elég szigetelés lesz. 

Csak az lesz a vége, amit akartam. Sanyi is többször javasolta, hogy dobjuk ki a rácsokat és a 2 réteg abalakot és tegyünk be helyettük 1 újat. Még szerencse, hogy kiderült, hogy jobb a régi verzió. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6215499580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása