Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Bontás

2020. április 19. - Beara

Még a rombolás szakaszában vagyunk, de lassan a végére érünk és elkezdhetünk építeni. Mivel tegnap nem lett tele a konténer, a mai cél a megtöltése volt. Úgyis eljött az ideje annak, hogy megnyissuk a tervezett ajtónyílásokat. Én könnyen boldogultam Beni szobájának ajtajával, mert azt csak vályoggal falazták be és csak egy kistégla méretű a falvastagság. A bontásban Áron is segített.

dscn6336.JPG

Sanyinak jutott a fürdőszoba ajtó. Az is egy korábban befalazott nyílás, ezért nem gondoltuk, hogy ilyen nehéz lesz. Végül a 3 fiú felváltva bontotta, de így sem végeztünk vele. (A bontás az egyetlen munka, amit élveznek a gyerekek.)

dscn6337.JPG

dscn6340.JPG

A bontások előtt Sanyi még megcsinálta a tegnap ledöntött falrész helyén is az alapozást. Itt nem ásott olyan mélyre, mert eddig is volt alap szép nagy kövekből. Egy része megmaradt annak és csak a felső 40 cm lett vasbeton.

dscn6328.JPG

Ma rossz időre számítottunk, mert szinte egész napra eső mondtak. Végül nem esett, de a gyerekek mára azért a nagyszobában rendezkedtek be. (A tányérokon látható virsli a nap végére eltűnt. Mivel egyik 2 lábú sem ette meg, így Betti valószínűleg kiszolgálta magát.)
dscn6319.JPG

Elpakoltam a fákat is melléképületbe, jövőre lesz mivel tüzelni. (A padláson volt egy fejfa, amitől mindenki félt. Még a gerendákat elvivő embernek sem kellett. Azt is összedaraboltam.)
dscn6330.jpg

Jövő héten jönnek az ácsok, lefektetik a gerendákat amihez majd a tetőszerkezetet tudják rögzíteni. A tetőszerkezet gyárban készül és részben összeszerelve érkezik majd. (kb. 1 hónap múlva) Pénteken a cserepeket is megrendeltük. Tondach hódfarkú cserép lesz. Kb. 5000darab cserepet kell majd feltennünk. Persze előtte fel kell szögelnünk kb. 900m tetőlécet is.  

1 hónapja rendeltem 2 bejárati ajtót és 2 ablakot is. Április közepén kellett volna beszerelniük, de a vírushelyzet miatt nem építenek most be. Nem tudom mire számítanak, ez a helyzet nem fog 2 hét alatt megoldódni és bevétel nélkül ők sem húzzák túl sokáig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3815624674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása