Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Koszorú 1,5. rész

2020. május 03. - Beara

Hát, nem készültünk el, nem tudunk holnap egyből betonozni. Rengeteg idő volt, mire kitakarítottuk a koszorú helyét. Azt tudtuk, hogy pár helyen a falat is javítani kell, de nem gondoltuk, hogy ez is ilyen lassan halad. Először a kibontott átjáró tetejét javította Sanyi, majd nekiállt a falnak, ami már eredetileg az épületen kívül volt. Jó pár sort vissza is kellett bontani, mivel az időjárás nem kímélte ezt a szakaszt.

dscn6459.JPG

dscn6463.JPG

dscn6470.JPG

dscn6471.JPG(Pár hét múlva világítani fog a hófehér kesztyűnyom a kezén. Már most is látszik mindkettőnknek, pedig még el sem kezdődött a nyár.)

A jó hír, hogy Sanyi megkaphatja a tetőablakjait. A rossz hír, hogy ezért kaphatja meg, mert az első rész födémgerendái el vanna korhadva, így előbb-utóbb el kell bontani. Szerencsére a szeglemezes tető, amit csináltatunk, megoldja a födém gondot. Így ez csak egy kis plusz munkát és kényelmetlenséget jelent, de nem olyan nagy probléma. 
dscn6474.JPG
A középső rész födéme első ránézésre úgy tűnik, hogy sokkal jobb állapotban van. 
dscn6476.JPG
Míg Sanyi falazott és ismét U elemet gyártottam. Egyszerűbb lesz azzal csinálni a koszorút a javított falszakaszon, mint zsaluzni. 
A régi, de jó állapotú falon viszont zsaluzni fogunk. Ehhez deszkákra van szükségünk. Szerencsére a padló mindenhol deszkákból áll, így csak fel kellett szednem. Ez sem túl pihentető feladat. Az elején majdnem fel is adtam, de aztán rájöttem a technikájára. A nappali fele most már inkább egy homokozó, mint szoba.
dscn6469.JPG(Jel, hogy a deszkák alja nem penészes, így valószínűleg nincs vizesedés gond vele.)

Mai ebéd grillezett szűzpecsenye volt. Rizs lett volna hozzá, de sajnos az hamuban sült lett. 

dscn6466.JPG

dscn6468.JPG

A fiúk ma is dolgoztak, 3 betonvasat sikerült összekötözniük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr715658118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása