Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Tető 827. nap

2020. június 01. - Beara

Fáj mindenem. Már napok óta nem tudok aludni, mert fájnak az ujjaim és a karom. 5500 darab 3 kilós cserép ment át a kezeim között, a legtöbbje többször is és sokszor 24 kilós adagokban. Már az is nehézséget okoz, hogy termoszból igyak kávét, mert nem tudom benyomni a gombot rajta. 

A cserép elfogyott. A ház elején is hiányos a fedés és a teljes hátsó konty üres. Felmerül a kérdés, hogy hogyan hiányozhat ennyi cserép. Nem mi számoltuk ki, hogy mennyi kell. Gondoltuk, aki minden nap ezzel foglalkozik jobban fogja tudni. Az első probléma (most hogy utána számoltam) az, hogy a tetős 300nm-t mondott 310 helyett. Ha csak ezt nézzük, már ez 200 darab cserép. A második probléma (ennek is most számoltam utána), hogy a cserépkereskedő a minimális mennyiséggel számolt, ami 17,79db/nm. Ideális esetben elég lett volna a cserép. De ilyen eset nincs. A léc távolság úgy jött ki, hogy nekünk kb. 19-20 darab cserép kell egy négyzetméterre. Már ez több száz cserép plusz 310nm-en. Ehhez még hozzájön, hogy a kontyok miatt rengeteget kell majd vágnunk. Az még plusz 300 darab kb. Ezért kell még 2,5 raklap cserepet rendelnünk. 

Elől már csak ennyi hiányzik:dscn6656.JPG

A legtöbb helyen már összeér a 2 oldal:
dscn6645.JPGdscn6649.jpg
Beszereltük a tetőablakot is. Szerintünk ügyesebbek voltunk, mint a kéményes, aki a másikat szerelte.

dscn6651.JPG

dscn6653.JPG

Folyatás szombaton. A cserépre ugyan várnunk kell, de a kúpcserepeket még fel tudjuk tenni és van elég sok hibás/törött darab, amiből elkezdhetjük az élekre beszabni a hiányzó részeket. Remélem, addigra újra tudok fogni is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2115733052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása