Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Kis sárga homokozóvödör

2022. február 20. - Beara

Miután nem sikerült normális lámpabúrát találnom, mert se a méret, se a forma, se az ár nem volt megfelelő, beszereztem pár sárga homokozóvödröt. A mérete pont megfelelő volt és az ára is egészen baráti. 13000Ft helyett, ami egy átlagos búra ár helyenként, 990Ft/db áron.
dscn9010.JPG
Csak le kellett szedni a fogantyúját és vágni rá egy megfelelő méretű lyukat. Szerencsére pont lehet jó méretű körkivágót kapni. Nem tudtunk, hogy sárgán hagyjuk-e vagy lefessük-e feketére. Végül lefestettük, mert a sárga nagyon elütött mindentől.
dscn9015.JPG
A belseje sárga maradt, így a szoba is sárga fényben úszik, ha felkapcsoljuk a lámpát. Talán túlságosan is sárga, de még nem döntöttük el, hogy zavar-e minket vagy sem. Ha arra jutunk, hogy igen, akkor a belsejét is le kell festeni.

Sanyi végül beadta a derekát és már nem tiltakozott a gerenda lefestése ellen. Tölgy színű lazúrt választottam, 2 rétegben kentem fel. Sokkal jobb lett, mint natúr fenyő színben volt. És így a gomba- és rovartámadás megelőzés is elintézve.
dscn9014.JPG
Szombat este megnéztük a Rocky Balboa-t. Az elmúlt hetekben természetesen megnéztük az első 5 részt is. Jó dolog ez a hétvégi közös mozizás, csak nagyon nehéz filmet választani. A Rocky ezért is jó volt, mert pár hétig nem volt kérdés, hogy mit nézzünk. Jöhet a Rambó.

Vasárnap nekiálltam a fürdőajtó befejezésének. Végre van kilincs rajta és be is lehet csukni az ajtót. Jövő héten lefestem a keretet és felteszem a nyílásba a burkolatot. Aztán kell pár díszlécet is gyártan.
dscn9019.JPGEz a kilincs volt eredetileg is az ajtón. Csak le kellett kaparni a sok festéket és kicsit kikalapálni. Tökéletesen működik. (A zárszerkezetet cseréltük) 

dscn9022_2.jpg

Most hogy be lehet csukni a fürdőajtót végre, hívhatunk vendégeket is. Persze csak azután, hogy szerdán jön a szippantós kocsi, mert már sikerült megtölteni a szennyvíztartályt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6117683790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása