Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Műhely mennyezet

2022. szeptember 04. - Beara

Sokáig nem tudtuk, milyen borítást fog kapni a műhelyben a plafon. Aztán mikor nem tartotta meg a fólia a szigetelést, egyből arra gondoltunk, hogy osb-t kellene feltenni. Szerencsére Sanyi bővel rendelt belőle, ezért úgy tűnt, pár darabot csak kell majd utánrendelni belőle. Nagyjából igazunk is lett, kis trükközéssel majdnem befedtük az egészet.
dscn9788.JPG

Sorokban haladtunk. Egy réteg fólia, aztán az osb. ezután lehetett az üveggyapotot betuszkolni a helyére. Utálatos dolog ez az üveggyapot. Hiába a teljes védőöltözet az ember még zuhanyzás után is érzi magán a szúró kis részecskéket.
dscn9794.JPG
A szélén maradt egy vékony csík, kb 12cm, amit még osbzni kell. Megpróbáljuk a leesett darabokból megoldani. Ezen kívül még az ablak körül akarunk feltenni még egy réteget. Ehhez valószínűleg venni kell még pár táblát.
dscn9793.JPG

Szomszédtól megint kaptunk gyümölcsöt. Sajnos a málna öntözés hiányában kiszáradt és mégsem terem folyamatosan novemberig. De közben beérett a szőlő, abból kaptunk egy tállal. 

 A héten megint hívni kellett a szippantós autó. Szerencse, hogy hamar tudnak jönni, mert hétfőn jutott eszünkbe, hogy lassan aktuális lenne és kedden már jöttek is. 

Lemezfedés

Hétfőn még mindig nem jutottunk el a lemez lerakásig. Betettük az ablakokat és 2 réteg fóliát az OSB lapra. 
dscn9758.JPG

dscn9767.JPG

Reggelre mindig lecsapódott a pára, ezért meg kellett várnunk míg kisüt a nap és felszárítja. Addig a benti szigetelési munkákat folytattuk. Hétfőn feltettünk egy sor fóliát, amit kedden le is szedtünk, mert nem bírta el a szigetelő anyagot. Úgy döntöttünk, hogy osbvel fedjük belülről is és annak az aljára kerül a hőtükör fólia. Fel még nem tettük, mert közben megszáradt a tető és lehetett dolgozni. Szerdára Sanyi úgy döntött, hogy mégis csak előbb kell a fólia, aztán az OSB, hogy ne kelljen már mást a mennyezetre tenni. Szóval tehetjük fel újra a fóliát és az alá az OSB-t, hogy megtartsa az üveggyapotot. 

Kedden végre el tudtuk kezdeni a fedést. Gyorsan haladt, amíg el nem értünk az ablakig. A nap végére éppen csak túljutottunk az első ablakon, a többi szerdára maradt.
dscn9775.JPG
Ha valaki tudni szeretné hogyan kell tetőablakot lemeztetőbe beépíteni, az ne minket kérdezzen. Megnéztünk videókat, leírásokat és végül úgy csináltuk, ahogy mi gondoltuk. A mi módszerünk alapja a jó sok sziloplaszt és a "végén majd lekenjük kenhető bitumennel" volt. A hivatalos beépítéshez minimum egy bádogos és origami művész képesítés kell. 
Én már megbántam a tetőablakot. Ha nincsenek, már rég készen lennénk. És még most sem vagyok teljesen biztos benne, hogy nem fog valahol beázni.
dscn9782.JPG
A 2 sérült darab helyett még nem kaptunk újat, így a tető is befejezetlen maradt. Bosszantó, hogy újra rámegy majd egy napunk, hogy ott legyünk a kiszállításnál. 

süti beállítások módosítása