Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Kis sárga homokozóvödör

2022. február 20. - Beara

Miután nem sikerült normális lámpabúrát találnom, mert se a méret, se a forma, se az ár nem volt megfelelő, beszereztem pár sárga homokozóvödröt. A mérete pont megfelelő volt és az ára is egészen baráti. 13000Ft helyett, ami egy átlagos búra ár helyenként, 990Ft/db áron.
dscn9010.JPG
Csak le kellett szedni a fogantyúját és vágni rá egy megfelelő méretű lyukat. Szerencsére pont lehet jó méretű körkivágót kapni. Nem tudtunk, hogy sárgán hagyjuk-e vagy lefessük-e feketére. Végül lefestettük, mert a sárga nagyon elütött mindentől.
dscn9015.JPG
A belseje sárga maradt, így a szoba is sárga fényben úszik, ha felkapcsoljuk a lámpát. Talán túlságosan is sárga, de még nem döntöttük el, hogy zavar-e minket vagy sem. Ha arra jutunk, hogy igen, akkor a belsejét is le kell festeni.

Sanyi végül beadta a derekát és már nem tiltakozott a gerenda lefestése ellen. Tölgy színű lazúrt választottam, 2 rétegben kentem fel. Sokkal jobb lett, mint natúr fenyő színben volt. És így a gomba- és rovartámadás megelőzés is elintézve.
dscn9014.JPG
Szombat este megnéztük a Rocky Balboa-t. Az elmúlt hetekben természetesen megnéztük az első 5 részt is. Jó dolog ez a hétvégi közös mozizás, csak nagyon nehéz filmet választani. A Rocky ezért is jó volt, mert pár hétig nem volt kérdés, hogy mit nézzünk. Jöhet a Rambó.

Vasárnap nekiálltam a fürdőajtó befejezésének. Végre van kilincs rajta és be is lehet csukni az ajtót. Jövő héten lefestem a keretet és felteszem a nyílásba a burkolatot. Aztán kell pár díszlécet is gyártan.
dscn9019.JPGEz a kilincs volt eredetileg is az ajtón. Csak le kellett kaparni a sok festéket és kicsit kikalapálni. Tökéletesen működik. (A zárszerkezetet cseréltük) 

dscn9022_2.jpg

Most hogy be lehet csukni a fürdőajtót végre, hívhatunk vendégeket is. Persze csak azután, hogy szerdán jön a szippantós kocsi, mert már sikerült megtölteni a szennyvíztartályt. 

Álgerenda

Múlt héten meguntuk, hogy nem történik semmi a hőszivattyú ügyében, ezért írtunk egy panaszt az LG-nek. Másnap hívták is Sanyit, és elnézést kértek. Pénteken végre ki is jött valaki tőlük. Persze megint onnan indultunk, hogy valami biztos nincs jól beállítva, de a végére be kellett látnia, hogy nem hülye mindenki és ez tényleg panel csere lesz. Talán végre megoldódik a fűtés kérdése.

A hétvégén befejeztük a gerendát. Leszabtuk a hiányzó darabokat, feltettük őket, betömtük a hézagokat folyékony fával, csiszoltunk, majd olajoztunk. Én barnára akartam színezni, de Sanyi meg akarta hagyni így. Végül abban maradtunk, hogy csak színtelen lazúrt kap és ha nem jó, még mindig le tudjuk később kenni barnával.
dscn8993.JPG

Még nem találtunk megfelelő búrát. Mind hatalmas, a legtöbb ronda és drága is. Elhoztuk az agáma melegítő lámpájának búráját, hogy megnézzük jó-e a mérete. A formája és a színe is jó, de sajnos kicsit alacsony. Lehet, hogy végül veszek pár homokozó vödröt és felteszem azt. Az biztos kellően egyszerű lesz és nem is fog sokba krülni.

süti beállítások módosítása