Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Hosszúhétvége

2023. május 01. - Beara

A hétvégén sok apró munkát végeztünk el, semmi látványossal nem haladtunk. 

Korábban találtunk valami szép színű fatörzs darabot a fatárolóban, amit eltettünk későbbi felhasználásra. Most készítettünk belőle poháralátéteket. Nem tudom milyen fa, talán orgona (tudom, bokor, nem fa) , mert az áll a kertünk végében.
dscn7672_1.JPG
Szétszedtük a gyalupadot is, mert csak a helyet foglalta. Elég rossz állapotban volt, nem tudom lehet-e bármire használni a darabjait. Az egyik darabból talán pad lehet, de egyelőre asztalnak használtuk és azon fogyasztottuk el a vasárnapi ebédet a gyönyörű időben..
dscn7675.JPG
Amíg a fasirt sült a fiúk egy kis napozással töltötték az időt.
dscn7674.JPG
A munkaasztalom még mindig nincs kész, mert a lapszabászat nem tudta a hétre bevállalni, hogy 2800cm X 2070cm méretű lapot 2 darabja vágja nekünk. Talán csütörtökre elkészülnek vele. Az asztal már így is elég jól használható.  
dscn7679.JPG
A gyalu gépet is megfordítottuk és beüzemeltük mellette az elszívót. Csak a gyalugéphez használjuk ezt az elszívót, a többihez elég a porszívó. 
dscn7681.JPG
Sanyi összeszerelte a korong- és élcsiszolót és azt is elhelyeztük a végleges helyén.
dscn7678_2.jpg
Szereltünk fel polctartó konzolokat is a falra, amik nem polcot, hanem faanyagot tartanak. Egyből fel is töltöttük bramac léccel és lambériával. Ezek eddig a ház elejében voltak, de azt idővel jó lenne nagyjából kiüríteni.
dscn7686_1.JPGdscn7676.JPG

Nagyjából befejezettnek tekinthetjük a műhely berendezését. Még pár fiókkal adós vagyok, de nagyobb változás már nem lesz. Pár feleslegessé vált szerszámos doboztól még meg kéne szabadulnunk.
Majd ha találok helyet a varrógépnek is, akkor még több hely lesz. Amúgy sem jó hogy ott van, mert Sanyi mindent rápakol.
dscn7684.JPG
Az elvetett zöldségek nagy része kihajtott, kivéve a répát és a cukkinit. A paradicsom palántákat sajnos megviselete az időjárás. Talán 2 túléli, de nem biztos. Szerencsére van egy B csapat is, akik még az ablakban várják, hogy kiültessük őket. Vasárnap kicsit ki is gazoltam a veteményest, nehogy a papa megszidjon minket, hogy megint gazos. 
dscn7696.JPG
Az eper egyre szebb, már rengeteg virág van rajta. Tavaly nagyon nehezen viselték a szárazságot, egyelőre most nincs ilyen problémájuk.
dscn7694.JPG
Hétfőn be is takarítottuk az első termést. A reteknek sikerült túlélni a korai vetést és még teremni is.
dscn7689.JPG
Vasárnap és hétfőn készítettem a kutyáknak egy kinti ágyat. Kényes jószágok ezek, nem fekszenek akárhova. A párnájukat pedig nem akartam csak úgy kitenni a fűbe, ezért kaptak egy "tálcát". Ruby elégedett az eredménnyel.
dscn7691.JPG
Sanyi vasárnap és hétfőn lenyírta a füvet és kitakarította az ereszt is. Olyan hatalmas a telek, hogy nem lehet aksi töltés nélkül végezni a munkával. De az is lehet, hogy csak az aksik nem bírnak túl sokat.
dscn7697.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5618114836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása