Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Egy hosszú nap

2023. június 22. - Beara

Kedden tartottunk egy nap szünetet a munkában, hogy elmenjünk Áronért és Benit visszavigyük kontrollra. Pár hete kificamította a bokáját és azóta bokarögzítőt hord. Még a héten hordja, aztán részben elhagyhatja és jöhet a gyógytorna. 
Áron is túlélte az osztálykirándulást és még jól is érezte magát. Ráadásul még az étel is ízlett neki. Ez elég hihetetlen, mert általában szerinte minden sz*r. 

Mi kihasználtuk a ritka alkalmat, hogy hétköznap munkaidőben megyünk Mikoláról Pestre és összeszedtük az összes hungarocell hulladékot, hogy leadjuk a hulladékudvarban. Az egész csomagtartó tele lett és a leadható mennyiséget is háromszorosan túlléptük. De szerencsére azért ott hagyhattuk. Legközelebb nem gyűjtögetjük évekig.

Szerdán végre megkaptuk a tűzifát. Ritka szerencsénk volt, hogy pont tudták azon a héten szállítani, mikor itt vagyunk majdnem végig. Behordani ugyan nem tudjuk, mert 4 méteres rönköket kaptunk.
dscn7966.JPG
Szerdán haladtunk a padlófűtés csövezésével is, csak előtte Sanyi gyorsan befejezte a zsalu megemelést. A három helyiségben ez összesen 1 napot vett igénybe. Minden más fázis sokkal rövidebb ideig tartott. 
dscn7984.JPG
Ma betonozás előtt még rá kellett kötni a csöveket az osztó-gyűjtőre és fel is kellett tölteni vízzel.
dscn8004.JPG
A betonozás meglepően gyorsan haladt. Sanyi keverte a betont én pedig simítottam. Megpróbáltuk Benit is bevonni, de nem haladtunk tőle jobban, azért inkább elengedtem. A gyors haladás főleg a pontosan szintbe állított zsaludeszkáknak volt köszönhető.
3 óra alatt végeztünk Áron szobájával.
dscn8010.JPG
A sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy a folyosónak is nekiállunk. Este 8-ra be is fejeztük a folyosót. De holnap nem állunk neki Beni szobájának, mert az számításaink szerint kb. 8 óra lenne. Viszont 4-kor legkésőbb el kell indulnunk haza, hogy még kenyeret tudjunk venni Sanyinak a nyaralásra. De legalább lesz idő holnap az ablakokkal foglalkozni. 
dscn8013.JPG
Eléggé elfáradtunk. Persze a nagy melegnek is pont ma kellett tetőznie.

Ruby most is ellenőrizte néha, hogy haladunk a munkával. Szerencsére a beton minőségét csak 1x próbálta meg tesztelni, de csak 1 lábbal lépett rá, mielőtt elkaptam.
dscn7972.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8018151678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása