Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Műhely alap

2022. április 24. - Beara

Sanyi és Balázs csütörtökön reggeltől estig keverte a betont, így sikerült elkészülniük. Sanyi még kedden bezsaluzta, ezzel már nem kellett foglalkozniuk.dscn9206_2.jpg

Majdnem elhasználták az egész raklap cementet. 
dscn9235.JPG
Szombaton befejeztük a szekrény ajtaját is. Nem volt egyszerű zsanért találni és aztán felszerelni sem. Állítási lehetőség ezeken a fajtákon nincs, így nem pontosan ugyan akkor a rés minden oldalon. 
dscn9233.JPG
Amíg száradt a festék elmentünk az Ipolyhoz uszadékfát keresni. A fémkerékből készülő asztalhoz kell lábnak valót találni. Nem találtunk semmi használhatót, bár láttunk egy fél őzlábat, de túl alacsony lett volna vele az asztal.
dscn9221.JPG
Betti meg is mártózott a vízben.
dscn9229.JPG
Végül a saját kertünkben találtunk használhatónak tűnő anyagot. Kivágtuk az udvar hátsó sarkában a dzsungel maradék részét.
dscn9237.JPG
Egy-két vastagabb ág jó is lehet, ha kiszárad és meg lehet hámozni.
dscn9241_2.jpg
Vasárnap Sanyi még gyorsan előkészült a falbontásra. Itt lenne az ideje összenyitni a ház két részét. Nem túl praktikus, hogy a műhelybe a lakótéren keresztül lehet csak bejutni. A leendő falnyílás felett betonozott egy kis áthidalót. Van boltív, de az oldal kicsit meglazult, ezért meg kellett erősíteni.
dscn9244.JPG
Hazafelé Nagymaros után beszereztük az idei első eperadagot is. Nem csak szép (és drága), de finom is.
dscn9245.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6317815471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása