Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Zsaluzás

2020. május 09. - Beara

Mióta megvettük a házat,másra szinte nem is költöttünk. Már legalább fél éve nem vettem cipőt se. A héten végre beszereztem egy újat. Acél merevítéses az orra és munkavédelmi lábbeli.
dscn6490.JPG
A múlt héten találtam a háznál egy pénzérmét. Azt hittem, hogy egy újabb gomb, mert abból rengeteg volt. (Marika néni varrónő volt, gondolom ezért. Szabásmintával is tele volt a padlás.) Nem gomb volt. Alig olvasható rajta a felirat, annyit sikerült kivenni, hogy 1 és 1885. Ennyi infóból megtaláltam, hogy Ferenc József 1 Krajcáros lehet.
dscn6499.JPG
Ma végre a koszorú is elérhető közelségbe került. Kész a zsalu, bent van a betonvas is. Holnap lehet önteni a betont.
dscn6494.JPGMár kicsit elegünk van ebből a koszorú dologból. Ha csak az új falra kellett volna, akkor rég készen lenne. A tetőt is direkt úgy rendeltünk, hogy kihangsúlyoztuk, hogy nincs koszorú. Nem is volt rá szükség addig a pontig, míg az ács hanyagul oda nem vetette, hogy a fal közepéig meg kéne csinálni, mert nagy a szintkülönbség. A fal közepe végül inkább a 4/5-e lett és a másik fal végén is egy kicsi. De talán holnap túl leszünk végre rajta. 
De azért annyire még sincs elegünk belőle. Sanyit megkérdezte az ismerőse, aki a boltív bontást intézte, hogy szerezzen-e egy kőműves brigádot, ami feldobja a koszorút. Sanyi nemet mondott, és én is egyből rávágtam, hogy nem kell, mikor otthon mesélte. Nem lenne ugyan az, ha nem mi csinálnánk. 

süti beállítások módosítása