Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Újratervezés

2020. január 17. - Beara

Újra kihívtuk a statikust az hátsó részhez tervezett ajtónyílás miatt. Mivel elég bonyolult és drága lenne az átjáró kialakítása, így úgy döntöttünk, hogy a ház 3. részét külön egységként fogjuk kezelni. Egy önálló apartman lesz belőle saját bejárattal, fürdővel, konyhával. Így akár ki is lehet adni vagy vendégeket is tudunk hívni úgy, hogy nem megyünk egymás agyára. (És vagy összenyitjuk a többi résszel valahol máshol vagy nem. )

A fürdőszobát az újjáépített hátsó részben alakítanánk ki. Oda eddig a gépészetet terveztük, de inkább majd megfelezzük és a felében fürdőszoba lesz. A maradék elég lesz a gépészetnek. Az új alaprajz terv:

uj_alap.JPG

Tető ügyben is van előrelépés. Kicsit nehézkes volt a kivitelezőt kiválasztani, mert aki adott ajánlatot általában már a második érdeklődő emailre nem válaszolt. Végül az egyik, aki szimpatikusabb volt, az ismételt megkeresésre reagált és már el is jutottunk velük a megrendelésig. Szeglemezes tetőszerkezetetetőt fognak gyárani és feltenni nekünk. Minden mást mi csinálunk. Május elejére kértük a kivitelezést. Előtte 2-3 héttel le kell bontanunk a meglévő tetőt, aztán kijönnek felmérni és sürgősen megtervezik és legyártják, hogy ne legyen sokáig tető nélkül a ház. Aztán a fóliázást, lécezést, fedést már mi fogjuk megcsinálni.

Tegnap végre a szennyvíztartályosok is kint voltak megtekinteni a helyszínt. Úgy hirdetik magukat, hogy 10 napon belül kiviteleznek. Hát azt hiszem, ez is egy szép mese, mert már december közepe óta egyezkedem velük és telepítési időpont sincs még. 
Kérdéses volt, hogy vajon kell-e talajvízre készülnünk. Talajvizes területre a tartály és a kivitelezés is sokkal drágább. Végül Sanyi megnézte végre a kutunkat és kiderült, hogy az nem csak egy vékony cső szivattyúval, hanem egy jó nagy átmérőjű kút. Kicsit félek a hatalmas lyuktól a kertünkben, így mondtam Sanyinak, hogy minél hamarabb csináljon rá valami rácsot, nehogy a gyerekek vagy a kutya beleessen, mert jelenleg egy vékony lemez takarja csak a nyílást. De a lényeg, hogy látszik, hogy elég alacsonyan van a vízszint, így nem kell felúszás elleni védelem a tartályba. 

img_3563.JPG

Már vinnünk kéne valamit Marika néninek, mert folyton őt kérjük meg, hogy engedje be a telekre érkező embereket. Múltkor a vízóra leolvasót, most meg a szennyvíztartályos embert. 

Következő dolog, amivel haladni kell/tudunk, az a udvar kitakarítása. El kell szállíttatnunk a kiírtott növényzetet, mert olyan sok, hogy azt nem tudjuk eltüzelni. Aztán kell egy sittes konténer, mert a falazást hátul meg kéne csinálni még a tetőcsere előtt, csak a terület tele van építési törmelékkel. És Sanyi a külön álló kis épületet is rendbe akarja hozni, új tető kell neki és ajtók. (No meg van egy kis lyuk a falon.)

img_3521.JPG

A héten a bank is elutalta a hitelt, amit kértünk. Jelenlegi terveink szerint finanszírozni tudjuk az összes nyárig tervezett munkát. 

 

 

süti beállítások módosítása