Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Gúzolás

2020. november 07. - Beara

"Ahhoz, hogy az alapfelület nedvszívó képessé­gét csökkentsük, vagy a különböző alapfelületek (például vegyes vagy terméskő falazatok esetén) nedvszívó képességét kiegyenlítsük, valamint a sima és/vagy tömör felületeken javítsuk a vakolat tapadását, az alapfelületet a vakolás megkezdése előtt gúzolás formájában lehet kezelni."

Sanyi ma ezzel foglalatoskodott. Lehet, hogy vakolni már nem tudunk, mert egyre hidegebb van. Pedig meg kellett volna csinálni, hogy lambériázni tudjunk. Ördögi kör. Nem tudunk vakolni, mert hideg van. De mivel nincs még födém, így nem érdemes fűteni. De ha nincs fűtés nem tudunk vakolni. 
dscn7317.JPG

De legalább a nap sütött, így tudtunk szabad tűzőn sütni.
dscn7315.JPG

Én megint festettem. Lambériát és rácsot felváltva. Már ehhez is hideg van. Sokkal lassabban száradt, mint eddig. Sokáig fog tartani a 30nm.
dscn7316.JPG
Végre megtisztítottam a rácsot a szomszéd felől is. Festék nem sok volt rajta, de rozsda elég sok. Kipróbáltam,  milyen ecset helyett festék spray-vel festeni. A nehezen hozzáférhető helyeken hasznos, de nem túl gazdaságos. Több, mint 1 flakon elfogyott és csak 1 réteg van még rajta. Megtartom a spray-t a pántokhoz és a nehezen hozzáférhető helyekhez.

süti beállítások módosítása