Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Kényszerpihenő

2020. november 21. - Beara

Áron beteg és én is, így a hétvégi program a pihenés. Nem koronásak vagyunk, csak sima nátha. Tüsszögés, orrfolyás, Áronnak pedig hörgőgörcs. Újra használnia kell az asztmára való puffolóját, a biztonság kedvéért legalább a tél végég. 

Furcsa, hogy itthon vagyunk és nem munka nap van. Nem is tudom mikor voltunk itthon utoljára hétvégén. Már úgyis terveztük, hogy átállunk a heti 1 napra, mert az időjárási körülmények már nem könnyítik meg a munkát. Ráadásul jelentkeztem egy asztalos tanfolyamra, ami hétvégenként 1 nap lesz. Jövő vasárnap beiratkozás. Eredetileg hétköznap akartam járni, de nem volt elég jelentkező, ezért azt nem indították. 

Már egy ideje szeretnénk megvenni a végleges kályhát, de nem tudunk dönteni. Az alsó levegő bevezetés eléggé leszűkíti a kört. Múlt héten láttunk egy cserépkályhát a Praktikerben, ami még pár napig akciós. Az a probléma vele, hogy 200kg és csak állva lehet szállítani. Még ha ki is szállítatnánk, letennék a ház előtt és ketten nem tudnánk bevinni. Ráadásul van ugyan alsó levegő bevezető csatlakozás, de az alján lévő lemezen nincs lyuk. Vágni kéne rá.
wels_uj-550x550.jpg

A másik egy sima lemezkályha. Árban kb. ugyan ott van, mint a másik, de talán kevésbé kényes. Nincsenek rajta sérülékeny csempék és a levegő beezetés is pont jó. Majdnem minden a lemez kályha mellett szól, kivéve, hogy a cserépkályha jobban tartja a hőt. Azt még nem tudtam eldönteni, hogy látványra melyik tetszik jobban.
evora_03.jpg

 

 

süti beállítások módosítása