Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Víztároló

2020. december 06. - Beara

Az éjszaki fagyok miatt minden eljövetel előtt teljesen vízteleníteni kell a rendszert, nehogy elfagyjon. (Szerencsére a teljes vízvezetékrendszerünk egyelőre egy kerti csapból és egy vezetékből áll.) Vizet 2 dologra használunk, WC öblítésre és kézmosásra. Hogy megússzuk ezt a macerát, beszereztünk egy 120 literes tartályt a WC öblítő víznek és egy 10 literes kannát a kézmosó víznek. Így elég pár hetente feltölteni őket és nem kell minden alkalommal vízteleníteni. 
dscn7415.JPG

A fiúk tovább haladtak a födém bontással. Megtelt a konténer és már a tégla is halmokban áll több helyen. Még maradt jövő hétre is a munkából. 

dscn7410.JPG

dscn7411.JPG

dscn7423.JPG

dscn7425.JPG

Én nagyjából végeztem a folyosó gerendájának és deszkáinak megtisztításával. Aztán lekentem favédőszerrel. De még a széleken és a sarkokban meg kell csiszolni a multinkunkciós maiktával, mert az excentercsiszoló nem fért oda mindenhova.
dscn7405.JPGKis jóindulattal 1 napi munka volt. És még van kb. 12x ennyi a 2 gyerekszobában. Ha a télen nem foglalkozok mással, akkor tavaszra készen is lehetek.

Födémbontás

A reggelt egy foglalkoztatás-egészségügy rendelésen kezdtem. Ez is csak egy újabb pénzlenyúlás. Az OKJ asztalos tanfolyamhoz kell az alkalmassági igazolás. Kb. 1 perces volt a "vizsgálat". Az orvos megmérte a vérnyomásomat, és meghallgatta a tüdőmet ( támlás széken ültem, tehát túlzás azt állítani, hogy a tüdőmet), beszedte a pénzt és lepecsételte a papíromat. 
Vasárnap beiratkoztam, 20-án lesz az első alkalom. Néha nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy itt lakunk, mert volt aki Győrből érkezett, én meg gyalog mentem a helyszínre.

A fiúk ma ügyesen voltak. Na nem a kiskorúak, hanem Sanyi és Balázs. Elhívtuk Balázst, hogy segítsen lehordani a téglát a födémről. A terv az volt, hogy a földet majd máskor tüntetjük el, mert ahhoz kell egy sitt csúszda és egy konténer, hogy ne kelljen vele sokat dolgozni. Hát persze nem bírták ki és egyből a földet is eltakarították. A tégla sajnos habarcs ágyban van, ezért felszedni is körülményesebb és még meg is kell majd pucolni. De szerencsére a földréteg elég vékonyka.
dscn7370.JPGA tégláknak épített csúszda, amin végül a föld is utazott.

dscn7375.JPGÍgy néznek ki a deszkák felülről.

dscn7388.JPG

dscn7382.JPGÉs így alulról. Felváltva festettem a maradék lambériát és kapargattam a festéket a plafonról. Ez már a kaparás és csiszolás utáni állapot. Mésszel van lefestve és csiszolás után is látható a a felületén. Nem tudom, mivel kezeljük le, hogy újra fának nézzen ki. 

 

 

süti beállítások módosítása