Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Gyerekmunka

2021. március 14. - Beara

Most, hogy már elviselhető a hőmérséklet kint is, a gyerekek is be tudnak segíteni egy kicsit. Egyelőre téglapucolás az aktuális elfoglaltságuk. Rászoktunk, hogy ha megint venni akarnak valamit, akkor kell egy kicsit dolgozniuk érte. 
dscn7706.JPG

Már van 2 nagy kupac pucolt téglánk, de sajnos még legalább 1,5x ennyi várakozik habarcsosan. Ebből készül majd a járda.
dscn7713.JPG

Én végre lekezeltem a gerendákat és deszkákat a padláson faanyag védőszerrel. 2 alkalommal összesen 20l-t fújtam rá. A leírás szerint ecsettel vagy mártással kellett volna felvinni. Hát, a gerendákat mártogatni nem lehet, ecsettel meg el lettem volna egy darabig, ezért inkább bevetettem a festékszórót. Pár óra alatt végeztem is vele. Így talán nem szívódik be annyira, de ha már ennyit kibírt kisebb sérülésekkel, akkor talán ennyi is elég lesz. Még talán bevetjük az ózongenerátort is, hogy ha van is már valami gombafertőzés vagy élősködő, akkor az kipusztuljon. Aztán majd valamikor me kell csinálni a szigetelést és a járófelületet.

dscn7707.JPG

dscn7709.JPG

A télen kicsit elkalandoztunk az eredeti tervtől. Mivel akkor nem tudtunk haladni a hátsó szobával, ezért csináltunk minden mást. Most viszont azon kaptuk magunkat, hogy továbbra is olyan feladatokat terveztünk be, melyek ráérnek. A gyerekszobákkal haladtunk mostanában, de ezt most fel kell függesztenünk, különben soha sem jutunk el odáig, hogy ott tudjunk aludni. 

A terv a következő 2-3 hónapra:
- szoba kitakarítása
- villanyszerelés
- előre menő vízvezeték lefektetése + fürdő, konyha
- padló szigetelés
- padlófűtés csövezése
- aljzatbeton
- vakolás
- mennyezet lambériázás
- burkolás
- fürdő
- és közben valamikor az ablakok és ajtók, ha eljutunk odáig a tanfolyamon

Gyakorlati oktatás sajnos most szünetel legalább a tavaszi szünet végéig. Elmélet eddig is online volt, azzal haladunk tovább.

süti beállítások módosítása