Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Gyerekszobák

2021. március 28. - Beara

Szerdán szabin voltunk, de nem sok mindennel haladtunk. Nekiálltam téglát pucolni, de mikor utolsó nagy halomnál már minden 2. eltört, elegem lett. Abbahagytam és inkább mentem festeni. Sanyi rendet rakott a hátsó szobában, hogy lehessen foglalkozni a villanyszereléssel és padlófűtéssel.
dscn7752.JPG

Szombaton tanfolyam elmélet lett volna, ezért én a gyerekekkel otthon maradtam, Sanyi meg Balázzsal ment a házhoz. Az én órám sajnos elmaradt, mert az oktatónál elment a net és mobilneten meg borzalmas volt a minőség. Kénytelen voltam házimunkát csinálni, nem volt kifogás. 

De legalább a fiúk haladtak. Kihordák a földet a gyerekszobákból és megpucolták a maradék téglát. Nehéz tartani magunkat ahhoz, hogy egy ideig hanyagoljuk a gyerekszobákat és a hátsó részre koncentrálunk.
dscn7764.JPGKibontották az egyik átjáróban lévő ajtónyílást is. Kérdéses volt, hogy a boltív megtartja-e magát. Megtartotta. Reméljük, hogy a vele szemben lévő is meg fogja. 

Én ma ismét festettem. A 2. réteg lazúr után is vannak szürke foltok a deszkákon. De ez már így marad. 
dscn7774.JPG
A folyosón is festettem, szintén 2 rétegben. Ott nem kiszáradt foltok vannak, hála a lenolajnak, hanem foltos a színe. Sokat javult a festéktől, de nem tűnt el teljesen. Majd ha mindennel készen vagyunk, kap még 1 réteget. 
dscn7772.JPG
Sanyi hegesztett ma. Először a talicskát kellett megjavítania, mert Balázzsal tönkretették. Aztán a falakat összetartó pántra hegesztett keresztbe rövid fém izéket. Egy álgerendát fogunk köré építeni és világítás lesz benne, ezért kellett valami, amihez majd rögzíteni lehet a deszkákat. Le is vághattuk volna, hiszen már nem nyomja a boltíves mennyezet kifelé a falakat, így funkciója nincsen. De pont jól jön, mert nagy a szoba és sok világítás kell.
dscn7778.JPG
Szabad tűzön melegítettük az ebédet. Áron nagyon szép tüzet rakott. (Csak a vaslapot nem lehetett fölé tenni)

dscn7755.JPG

dscn7759.JPG

 

süti beállítások módosítása