Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Újra itt a tél

2021. október 24. - Beara

-2 fokot mutatott az autó hőmérője, mikor a házhoz értünk. Szerencsére a házban még elviselhető volt a hőmérséklet. Miközben a kőművesekre vártunk azon töprengtem, hogy vajon elég meleg van-e a házban, hogy vakolni tudjanak. Aztán megérkeztek és az első dolog amit behoztak, egy óriási hősugárzó volt. Úgy nézett ki, mint egy repülőgép hajtóműve. Gázolajjal működött és egy nagy ventillátor is volt benne. Egy pillanat alatt érezhetően megemelte a hőmérsékletet. 

A nap végére a szoba kb. 2/3-ad rész lett kész teljesen. Talán a következő alkalommal már tényleg végeznek. dscn8689.JPG

dscn8691.JPG

Közben mi befejeztük a "fóliázást' a nagyszoba szigetelése felett és befedtük osb-vel a gépészeti helyiség mennyezetét.dscn8694.JPG

dscn8701.JPG

Nagy szoba vakolás

Ma élőben is láttam a vakolást. Kisebbnek tűnik így a szoba, de jó lesz, ha készen lesz. Nekünk ez hónapokig tartott volna. Holnap már a 4. munkanapjuk lesz és nem is egy ember dolgozik rajta. De még közel sem biztos, hogy végeznek.
dscn8684_2.jpg
Közben mi haladtunk a födémmel. Én lekentem a deszkák egy részét lazúrral. Sanyi közben lerakta a szigetelést a nagyszoba felett. 
dscn8672.JPG

dscn8668.JPG

A szigetelés tetejét pedig elkezdtük lefedni a páraáteresztő fóliával. 
dscn8676.JPG

süti beállítások módosítása