Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Padlás kitakarítva

2021. február 28. - Beara

Sanyi végre befejezte a födém porszívózást. Van jó pár korhadás, de egyik sem tragikus. Valószínűleg egyiket sem fogjuk cserélni, ha kell, inkább megerősítjük. Elég furcsán nézne ki a 2 új deszka a régiek között.

dscn7650.JPG

dscn7654.JPG

Én haladtam a ráccsal. Közben soha sem értem, miért tart ez olyan sokáig, hiszen egy lapot megtisztítani max 2 perc. Aztán ha utána számolunk, rögtön kiderül az ok. 6x4x4 szakaszt kell megtisztítani, ami 96. Plusz a keresztrudak, amik ráadásul párosával vannak és a belső oldalon nehéz hozzáférni. De ezzel a módszerrel sokkal egyenletesebb lesz a felület, mint amikor flexszel és fém drótkorongokkal csináltam. Jövő héten végzek, és jöhet a hammerite is. Ma is lett volna időm befejezni, de az ablak előtt volt egy kupac szemét és nem volt kedvem elpakolni. Viszont így nem értem el a felső sort. És már a kezem is eléggé fájt, így téglapucolásra váltottam.
dscn7648.jpgA téglapucolás sem túl pihentető tevékenység, ezért egy idő után inkább elpakoltam a szemétkupacot és a sittet is kihordtam. 
dscn7663.JPGKivételesen a gyerekek is segítettek egy kicsit, fejenként 20 darabot megpucoltak. 

Tegnap végre az idő is jó volt, lehetett faanyagvédővel kenni a deszkákat. Úgy döntöttem, hogy nem kenem le lenolajjal, mert a másik 2 helyiségben túl sötét lett az eredmény. 
dscn7666.JPG

süti beállítások módosítása