Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Borsmenta olaj

2022. január 16. - Beara

Az egerünk a héten is meglátogatott minket. Az élelmiszerekhez már nem tudott bemenni, mert a szekrény alján lévő kivágásokat befedtük. A mosogató alatt viszont még meg maradt a lyuk. Itt csak vizet és teát tároltunk. Itt nézett körül a héten. Kerestünk valami természetes módszert a távoltartásukra. Állítólag a borsmentát nem szeretik, ezért vettem egy üveggel és csepegtettem belőle minden szekrénybe, az ágyakra és a szobában is a fal mentén több helyre. Ha az egeret nem is tartja távol, a szekrényekből kellemes borsmenta illat árad. 

Vettem zárható dobozokat is a biztonság kedvéért. 
dscn8957_2.jpg
A vizesedő falak miatt nem csak a beton nem ér el a falig. (Most egyáltalán nem vizesek) A konyhabútor is tartja ugyan ezt a távolságot, még kicsit többet is. Ezért kellett a 80cm széles munkapult is. 
dscn8970_2.jpg

Sanyi a jó időben fát vágott. Most pár hétig elég lesz még a tüzelő. Ha végre fűtene a hőszivattyú, akkor egész télre elég lenne. Mivel még nem balhéztunk miatta, az eladó/beüzemelő cég nem töri össze magát. Már többször hallottuk, hogy nem láttak még ilyet és hogy az LG se találkozott még ilyennel, de konkrét megoldási javaslatot még nem kaptunk. Ha a héten se jutna sehova, jöhet a kiborulás. Miért kell mindig hisztizni, hogy az embert komolyan vegyék? 

Konyha

Elkészült a konyha. Pénteken éjfélig dolgoztunk vele és ráment az egész szombatunk is. De végre van mosogató, fözőlap és mikró+sütő. 

Persze problémák megint akadtak. Hétfőn elmentem a mosogató medencéért. Szerencsére ott helyben kibontják és ellenőrzik a későbbi vitás esetek elkerülése végett. Kibontás után kiderül, hogy el van törve. A probléma csak az, hogy a gyártó februárig szünetelteti a gyártást és csak néhány darab van a nagykerben. Így lett végül a sütétszürke medence helyett fehér. Sütötszürkét rendeltem eredetileg. Az már akkor sem volt, ezért kiegyeztünk a grafitszürkében, A grafitszürke volt eltörve, és már csak néhány szín maradt. 

dscn8956.JPG

A csapot már mi rontottuk el. Mivel a vízvezetékben még soha nem folyt víz, eleinte nagyon koszos jött. Annyira, hogy eltömítette a szűrőt a csapban. Ezért leszedtük a szűrőt, de mint kiderült, voltak még más kiszedhető alkatrészek is. Ezek az alkatrészek maguktól kijöttek, mikor megindult a víz. 3 apró valami is úszkát a vízben, amit rovarnak hittünk. Aztán a víz leendedése után kiderült, hogy apró kis rugók és műanyag izék. Viszont már csak 2 volt meg, egyet elvitt a víz. A kis pöckök az üzemmód váltásban játszanak szerepet. Vagy egy vastag vízsugár van vagy zuhany szerű. Most, hogy egy elzáró izé hiányzik, a 2 funkció egyszerre működik. Van vastag vízsugár és közben a szélén jönnek a vékonyabbak is. Igazából nekem tetszik így, szóval egyelőre nem kezdek el alkatrész keresni.

dscn8951.JPG

Elég aprócsak hűtőt vettünk, de ide elég lesz. Ami viszont nagyon jó benne, hogy nagyon-nagyon halk. Szinte alig hallani, ha bekapcsol. 

Csütörtökön volt az írásbelim. Valószínűleg meg lesz a kettes, talán még jobbra is van esély. Sajnos egy 16 pontos rajzolást nem tudtam megcsinálni (csak egy vázlatot), mert nem tudtam pontosan, hogy néz ki a gerébtokos ablak metszete. Az utóbbi jó pár alkalommal a pallótokos ajtó volt a feladat, arra számítottam. De ez csak 16 pont a 100-ból. 

Pénteken lesz a szóbeli és a gyakorlat. Péntek délutánra vagy asztalos leszek vagy nem. De a tanfolyamnak végre vége lesz. 

süti beállítások módosítása