Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Süni

2022. június 26. - Beara

Szombat este kiderült, hogy süni is lakik nálunk. Mozizás közben feltűnt, hogy Betti nagyon ugat és hívásra sem jött oda. Mivel már sötét volt, nem láttam mi baja, azt hittem belegabalyodott valamibe, mert a hőszivattyú külső egysége mellett hasalt és ugatott. Visszamentem elemlámpáért. Kiderült, hogy egy tüskés kis kupacot ugat. Mivel ilyenkor egyáltalán nem hallgat ránk, kénytelenek voltunk karban bevinni. Ma indulás előtt még tettem ki 2 helyre vizet a süninek, mert gondolom nem sok helyen talál, ha nem esik.

A hétvégén falazással haladtunk. Én sem csináltam mást, mert Sanyinak kellett a lelki támogatás, hogy a 35 fokban falazni tudjon. Én hordtam és mostam neki a téglákat, egyébként meg csak üldögéltem a napon vagy az árnyékban. De hatásos volt munkafelügyelői tevékenységem, mert sokat haladt a fallal.

dscn9466.JPG

dscn9468.JPG

A sarok kész, most már csak a régi fal tetejét kell kiegészíteni. És persze reménykedni, hogy végre érkezzen porfix a tüzépre és be tudjuk fejezni az új falat is.

A héten az üveg is elkészült a kerékre. Csak pénteken mentünk el érte. Sanyinak korábban el kellett jönnie a munkából, mert csak 3-ig (esetleg 4-ig) vannak. 3-ra odaértük, rápróbáltuk az üveget a kerékre, majd üres kézzel eljöttünk. Nem sikerült megérteniük a feladatot. 2 kört kellett vágni rá, mert 2 kiálló rész miatt nem feküdt volna fel a külső körre az üveg. Vágtak is 2 lyukat, a középsőnek a méretét is eltalálták. De a szélső kisebb körnél a hasukra ütöttek és vágtak valamit. Jóval kisebb volt mint a keréken lévő kerek rész. Pedig direkt oda vittük a kereket és ott is hagytuk, nehogy mérési pontatlanság miatt ne legyen jó. Remélem, most nem kell újabb 3 hetet várnunk.

A héten hatalmasra nőttek a cukkinik. Ennyit meg sem tudunk enni. Még jó, hogy csak 2 kelt ki a 4-ből. A paradicsomok is teremnek már, remélem lassan be is érik. Elvileg apró méretű paradicsomfajta, de az uborkás tévedés után én már csak akkor hiszem, ha látom.

dscn9463.JPG

dscn9464.JPG

Szomszédtól kaptunk egy tál málnát ma is és a múlt héten is. Az első tál epret még pénzért adta, de mióta kölcsönadtuk egy hétre a betonkeverőt, ingyen kapunk minden héten valami gyümölcsöt. Az epre már leérett, így most málnát. 

süti beállítások módosítása