Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Szigetelés

2022. augusztus 28. - Beara

Hétfőn jelentkezett a lemezes cég, hogy kedden szállítanának. Ismét elég kevés időt hagytak a szabi szervezésére, de most már nem mertünk nemet mondani, mert ki tudja meddig játszottuk volna ezt. Szóval kedden szállítottak. 
dscn9740.JPG
2 sajnos sérül volt, várhatjuk a pótlást. Reméljük szerdáig kiszállítják, mert nem akarok újabb szabadságot erre pazarolni.
Sanyi végül dolgozott napközben amennyit tudott, én pedig addig befejeztem az ablakok körbeépítését.
dscn9746.JPG
A lemezfedést addig nem tudjuk elkezdeni, míg a ház falát le nem szigetljük, mert nem fogunk később hozzáférni. És mivel már letettük az OSB-t, ezért a szigetelést fentről lefelé kell felépíteni. A felső réteg a páraáteresztő fólia, ezt tettük fel a hétvégén. 
dscn9747.JPG
Az alsó gerendák közé kerül a szigetelés, mert kell a tetőnek az átszellőzés, viszont nem volt annyi helyünk, hogy még feltegyünk 2 sor lécet. Így is csak 5fokos a tető lejtése és a lemez elméletben csak 8-tól rakható. Az átszellőzésről így az egyenes és a ferde gerenda közötti rész fog gondoskodni.

A szigetelés felkanyarodik a ház falára is és összetalálkozik a födémszigeteléssel a padláson.
dscn9751.JPG

dscn9756.JPGKövetkező réteg az üveggyapot lesz, majd a párazárás. Ezekkel még várunk egy kicsit, mert csak teljes védőfelszerelésben lehet csinálni és 30 fokban az elég kellemtlen. Rajtam csak néhány percig volt, de így is teljesen leizzdtam, nem tudom Sanyi hogy bírta 1 óráig.

Augusztus hátralévő idejében már szabadságon leszünk. Ha minden jól megy megcsináljuk a lemezfedés nagy részét. Az ablakok okoznak még egy kis fejtörést, de majd csak kezdünk velül valamit, ha oda érünk.

süti beállítások módosítása