Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Rákosrendező-Szob

2022. január 30. - Beara

Pénteken végre történt valami hőszivattyú ügyben. Kijöttek a cégtől (még nem az LG szerviz), hogy leszedjék a logokat és elküldjék a szerviznek. Ezért Sanyi már délelőtt elment. Hogy ne kelljen hazajönnie értünk, mi utána mentük vonattal este. Egy óra alatt Szobon voltunk és az ára sem volt vészes. Ezen a vonalon emeletes vonat jár. Ha nem lett volna kint tök sötét, bent meg kivilágítva minden, még a látvány is jó lett volna. 
vonat.jpg
Ahogy várható volt, a hőszivattyú nem lett jó. Remélem most már hamar eljutnak oda, hogy kitalálják, melyik részét kell cserélni és hogy az alkatrészhiány miatt nem kell arra is fél évet várni.

Sanyi a hétvégén 2 társasozás között a villanyszereléssel haladt. Újabb világítás került a konyhába és igazi fali kapcsolóval kapcsolható. dscn8983.JPG
A polc tetején is van ledes lámpa. Csak a 3. körrel sikerült teljesen beüzemelni. Először megvettem a világító csíkokat. Aztán kiderült, hogy kell hozzá tápegység is. Természetesen azt nem vettem, mert megszoktam, hogy az IKEÁ-ban mindig minden benne van a csomagban. Egy héttel később megvettük a tápegységet. Beszerelés után kiderült, hogy a kapcsoláshoz még venni kellett volna egy távirányítót is. Így ha be volt dugva a lámpa a tápegységbe, az egyik folyton világított, a másik pedig mozgásra kapcsolt. Rendszert nem találtunk benne, mert volt, hogy cseréltek. A hétvégére végül ez is megoldódott, miután sikerült távirányítót is vennem. 

Szombaton nekiálltam tűzifatartót csinálni. Az alapanyag szerzés nem volt egyszerű. A törölközőtartót sima tetőlécből csináltam. Csiszolás után nem látszott rajta. Így megint fogtam pár lécet és megcsiszoltam. De ezek a lécek borzalmasak voltak. Csupa göcsört és szálkiszakadás. Már majdnem felhasználtam a maradék juhart, amit a kis szekrény párjára tartogattam. Aztán végül találtam 2 használható méretű fadarabot, ami egy régi ajtókeretből származott. Szereztem még belőle pár kisebbet is, így végül elég lett az alkatrészekre.
dscn8981.JPG(Ez csak a fele, csak a többi már ragasztás alatt volt.) Ez jó gyakorlás az ablakokra, mert azoknak is ugyan ilyen keretet kell majd csinálnom. 

Ilyesmi lesz a végeredmény:
tuzifatarto.JPG

süti beállítások módosítása