Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Műhely szigetelés és padlófűtés

2022. október 30. - Beara

Az aljzat szigeteléshez kb. 2 hete megrendeltük az anyagot. Gyártói kiszállítással volt, azért azt sem tudtuk kb. mikor szállítanak. Reméltük, hogy pénteken, mert Sanyi aznapra szabadságot vett ki. És kivételesen szerencsénk is volt, mert csütörtökön jött a sms, hogy másnap szállítanak. Ez a gyártói kiszállítás csak azért szívás, mert akkor is fizetni kell a kiszállításért, ha egyébként az embernek lenne egy járműve, amivel el tudja hozni magának. Nekünk nem volt, így annyira nem bosszantott minket, hogy másik helyet vagy gyártót keressünk.
dscn9872.JPG

Így, hogy lett szigetelő anyagunk és pénteken még a tűzépről is be tudtunk szerezni pár dolgot, elő lehetett készülni padló befejezéséhez. Szombaton szigeteltünk.5cm vastag lépésálló lapokkal 2 rétegben. Mivel itt nem mennek csövek a padlóban, sokkal egyszerűbb dolgunk volt, mint a fürdőnél és a szobánál.

Első réteg szigetelés.dscn9873.JPG

Sok méregetés és darabolás.
dscn9876.JPG

Második réteg, az első réteghez képest elforgatott lapokkal.dscn9875.JPG

Gyerek munka.dscn9880.JPG

Ezután jöhetett a hőtükör és aztán egy normál fólia a biztos vízzárás érdekében.
dscn9886.JPG
Vasárnap erre került a betonháló, végül a fűtés cső. A cső fektetés végre egy olyan munka volt, amiben a gyerekek is tudtak segíteni.
dscn9892.JPG
Szándékosan lett ilyen szellős. Itt nem kell 24 foknak lennie télen, éppen elég ha nem fagyok meg munka közben. Tavaly először mindig a lábam fagyott le, ilyen probléma többet nem lesz.

A csövet végül feltöltöttük meleg vízzel ( ez volt kéznél), hogy lássuk szivárog-e. Nyomás alá sajnos nem tudtuk helyezni, de reméljük, hogy a gyárban nem hibáztak. 
flir_20221030t135218.jpg

flir_20221030t135205.jpg
A hőkamerás képen jól látszik, hogy hűlt le a víz, míg végig ért a helyiségen.

Sanyi és Bazsi kedden betonoznak. Addig haladunk az itthoni projekttel. Vagyis pontosabban, talán végre nekiállunk.

süti beállítások módosítása