Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Műhely költözés

2022. december 27. - Beara

A múltkori nem túl sikeres aljzatkiegyenlítés után péntek délután még egyszer nekifutottunk. Az eredmény kicsit jobb lett, de most is nagyon buborékos maradt. De annyira nem számít, most már így marad. 
Ezután a falak és a padló is kapott egy kis színt. A falakra mész festéket vettünk és sárgára színeztük. Az egy vödör természetesen nem lett elég, csak 1,5 fal lett lefestve. A padlóra zöld betonfestéket vettünk. Elméletileg 2 réteg kellett volna belőle, de nem akartunk még ennek a száradására is napokat várni, így egy réteg lett. A lényeg, hogy nem unalmas szürke.
dscn0061.JPG
Sanyi haladt a villanyszereléssel, már a felével készen van. Vannak konnektorok és világítás is. A vezetékeket még rögzíteni kell és a műhely másik oldalán is meg kell még ugyan ezt csinálni, de már így is lehet dolgozni.
dscn0062.JPG
Én haladtam a polcrendszerrel. Kapott egy réteg lazúrt, nehogy megegyék a gombák vagy a rovarok. Ma délelőtt össze is állítottuk a vázat.
dscn0065.JPG
A polcokat részben L vasak fogják tartani, hogy ne vegyenek el túl sok helyet. Az alsó részen fiókokat rakok, hogy rendezettebben lehessen a kisebb szerszámokat és a festékeket tárolni. OSB-t még vennünk kell, mert ennyire nem terveztünk előre, de most már legalább azt is tudjuk, pontosan milyen vastagot vegyünk, hogy egy síkban legyen a teteje a tartó vassal.
dscn0067_2.jpg
Elkezdtem áthordani a gépeket is. Még csak azokat, melyeket egyedül is elbírtam, mert Sanyi még a kapu befejezésével volt elfoglalva. A maradékot majd együtt áthozzuk. Viszont a gyalugép költöztetéshez békát és embert is kell szereznünk, mert azt nem lehet csak úgy felkapva átvinni.
dscn0068.JPG

És majdnem elfelejtettem, elkaptunk egy újabb egeret. Raktunk ragasztót a fürdőajtóba és bele is ragadt egy kis dög. Még mindig maradt aki visszajárjon, de már jóval kevesebb helyen hagyják ott a nyomukat. 

A múlt héten befejeztük Beni szobájának festését is és a villanyszerelést is. Most már csak a szegélylécek lerakása van hátra.
dscn0071_2.jpg

süti beállítások módosítása