Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Tavasz

2023. március 12. - Beara

Múlt héten szombaton Beninek programja volt, ezért csak vasárnap voltunk Mikolán. Nem sok minden fért az egy napba és nem is csináltunk semmi izgalmasat. Én a fürdőszoba szekrénynek csináltam ajtókat Sanyi pedig a kamera rendszer rögzítőjének helyét alakította ki. 

Én még a héten is az ajtókkal foglalkoztam. Nem is olyan egyszerű a 0-ról megcsinálni egy szekrényajtót. Az IKEÁsokon minden elő van készítve, csak fel kell szerelni. Most nekem kellett szenvedni a feljelöléssel és vasalatok helyének elkészítésével.

dscn7500.JPG

Míg a festék száradt nekiálltam laptop állványt készíteni Beninek. Rossz nézni ahogy folyamatosan előre görnyed. Szétszedtem egy régi játéktartó kispadot, annak az anyagát használtam fel. Már régen nem használjuk és 1x már ki is tettem, hogy ingyen elvihető. Még szerencse, hogy nem kellett senkinek, mert így lett pár megfelelő méretű fa lap. Az asztaos akivel kb. 10 éve csináltattam, nem volt a szakma mestere, de legalább az anyagot nem spórolta ki belőle.

Úgy terveztem, hogy vasárnap kiürítem a fiúk szobáját. A cuccok nagy része már a műhelyben van, de nem minden. Végül nem sikerült teljesíteni a tervet, mert a délelőtt elment 2 szekrény újrahasznosítására. Mivel 2 ikeás szekrényről van szó, szétszedni és az anyagát felhasználni nem lehet, mivel nem nagyon van benne anyag. Kidobni nem szerettem volna őket és sikerült is új funkciót találni nekik. Felállítottuk őket, egymáshoz rögzítettük és vágtunk bele polcokat. Most már Sanyi tarthatja benne a dolgait, amit eddig csak az asztalára halmozott.
dscn7493.JPG

A gyalu padot azért átvittük Beni szobájából a műhelybe. 
dscn7490_1.JPG

Sanyi szombaton kábelezett. 4 kamera lesz felszerelve, azoknak kellett kábelt kihúzni. Vasárnap, miután helyre tettük a szekrényét, tereprendezésbe kezdett az udvaron. Olyan szép idő volt, jobb volt kint lenni, mint bent. Áthordta a téglarakásokat máshova, hogy több hely legyen a veteményesnek idén. Én levágtam a kerítés mentén burjánzó növényeket. 
dscn7495.JPG

A kutyuskák is egyre nagyobbak. Áron szeretne már szerdán elmenni a nagyiékhoz, hogy kutyázhasson és kiválaszthassa melyik lesz Ruby.
16786255424816.jpg

süti beállítások módosítása