Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Ajtónyílás befalazás

2023. július 16. - Beara

A két fiú szobája most már csak a folyosón át kapcsolódik. Sanyi szombaton befalazta a köztük lévő nyílást. A fal Beni oldalára került, mert övé a nagyobb szoba.. A fal mélyedésbe Áronnál egy szekrény fog költözni.
dscn8291.JPG
Hát igen, egy kicsit vegyes lett. Elfogyott a porfix. 

Én szombaton megcsináltam a marásokat az ablakszárnyakon és aztán lefestettem őket. Volt egy kis gondom a festékkel (az előző ablak festésekor), mert nagyon lassan száradt és máskor nem ilyen szokott lenni, ezért a forgalmazótól kaptam egy másik dobozzal.
dscn8273.JPG
Ők is észrevették, hogy vannak sötétebb és fényesebb dobozok, pedig olyannak kéne lennie, mint a bal oldali. Ezért is kaptam problémázás nélkül egy új dobozzal. Nekem végül egyformák lettek száradás után. 
dscn8288.JPG
Vasárnap próbáltam feltenni a vasalatokat, de nem értem a végére. A héten elvileg az üveg is elkészül, így ha minden jól megy készen leszek az első 2 ablakkal. 

Ma végre Sanyi elkezdte a vakolást is Áron szobájában. 
dscn8290.JPG
Ha nem lenne mindig más feladat is, akkor hamar meglenne vele. De jövő héten segítenie kell nekem a vasalatok rögzítésben, így megint nem fog úgy haladni, mint szeretné. És valamikor a rácsot is be kellene szerelni, meg az elkészült ablakokat. És a padlófűtést is rá kellen kötnie a rendszerre, hogy burkolás előtt 1x fel tudjuk fűteni. És a gaz is újra vágás érett. És mindig jön még újabb fontos feladat.

Felmerült bennünk, hogy meghagyjuk a csupasz betont a szobákban. Kértünk árat a felcsiszolásra. Mivel a beton kétes minőségű (házilag kevert) és nem is helikoptereztünk mikor elkészült, így nem lehet tudni, milyen lenne a végeredmény. Ráadásul a kis mennyiség miatt még egyedi árat is kellene kérnünk. Így már nagyon nem éri meg, sokkal egyszerűbb és olcsóbb leburkolni valamivel. Szóval marad a laminált padló és a járólap.

süti beállítások módosítása