Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Szekrényajtó

2023. szeptember 17. - Beara

Szombaton befejeztem végre Beni ablakát. Nem ment simán, mert 2 üveget 1-1 mm-el nagyobbra vágtak. Választhattam, hogy visszaviszem vagy a keretet igazítom az üveghez. Az utóbbit választottam. 2 oldalt vésővel leszedtem annyit, hogy beférjen az üveg. 
dscn8474.JPG
Ezután nekiállhattam a szekrényajtónak. Estére megvoltak az alkatrészei, de összeragasztani nem tudtam, mert a 4mm vastag rétegelt lemez nem fért be az 5 mm-es árokba. Az összeállítást így inkább másnapra hagytam. Csiszoltam a lemezen, de nagyon nem akart bemenni a helyére így sem. Végül beszappanoztam a széleit és így már be lehetett tuszkolni. Nem kell attól félnünk, hogy lötyögni fog. Ezután jöhetett a festés. Ebéd utánra maradt a felszerelés. Mivel közézáródó ajtót csináltam, így a vasalatot ahhoz kellett választani. Egy modern pánthoz nem volt elég hely, ezért pillangópántot használtam. A felszerelés elég problémás volt, kb 2 óránkat elvitte, mert ezeken a pántokon semmilyen állítási lehetőség nincs. Ha rossz helyre kerül, akkor így jártunk. És persze 2x is rossz helyre szereltük fel és nem lehetett becsukni az ajtót. De végül nagyjából jó lett. 
dscn8477_1.JPGMég 2 fiókot kell csinálnom, de előbb be kéne szerezni hozzá az alapanyagot. 

Végül ki is takarítottam a szobában, hogy végre aludni lehessen benne. De az nem most lesz, mert nincs ajtó és a szomszéd szobában még hátra van a glett csiszolása. És a gerendákat is meg kell tisztítani, mert pár helyen sikerült összefestékezni. Amíg koszolunk, felesleges birtokba venni a szobát.
dscn8478.JPG
Sanyi a hétvége nagy részét Beni szobájának glettelésével töltötte. 1x sikerült körbe érnie és egy kis részen megcsiszolni az első réteget.

dscn8479_1.JPG

dscn8481.JPG

Szombaton betakarítottuk az utolsó terményt is, a répát. Ahhoz képest, hogy milyen nehezen indult, egész sok lett. A paradicsom is terem még, mindig annyit, amennyit meg is tudunk enni. 

süti beállítások módosítása