Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Sok hűhó semmiért és egy működő ajtó

2023. december 03. - Beara

A szombat délelőttünk elment arra, hogy plusz 2 kereket szereltünk a munkaasztalomra. Úgy tűnt, mintha megereszkedett volna a közepe a hosszú oldal mentén, ezért vettem még két kereket és minden szintet alátámasztottunk középen. Ami furcsa, hogy a mérések alapján a közepe még magasabban van, mint a szélei és mégis ha ráfektetek valamit, középen nem ér az asztallaphoz. Az anyagok vastagsága mindenhol ugyan annyi, így nem értem, hogy ez hogyan lehetséges.
A kerekek szereléséhez oldalára kellett állítani az asztalt, amihez előbb mindent le kellett pakolni róla. Felszereltük az új kerekeket és az alátámasztásokat. Az asztallapban továbbra is van egy kis gödör, de így már biztos nem lesz mélyebb. És most legalább szép rendezett a 2 tároló szint.

dscn8647.JPG

dscn8648.JPG

Az ajtóval is volt még egy kis tennivalónk, ami el is vitte a hétvégé hátralévő részét. Mivel nem lehetett becsukni, így addig kellett alakítani, míg befér a helyére. Mivel már ki volt marva a zárszerkezet helye és a süllyesztést is megcsináltuk, ahhoz a részhez nem akartunk nyúlni. Végül a fogadó oldalon martunk le többet, így ott kellett a süllyesztést újra kivésni.
Ezután ki kellett vágni a kilincs és a kulcs helyét és kilincset is kellett szerezni. 1 pár kilincs volt még, de takaró címke nem. Végül találtunk egy párat az egyik ajtón. Kicsit görbe és karcos, de a célnak megfelel. Sanyi megtisztította és kiegyengette, amennyire tudta.
dscn8649.JPG
Amíg én a festéssel voltam elfoglalva, Sanyi leszabta az ágyak aljára a takaró lemezt. Mivel fiókok lesznek és nem szeretnénk, hogy az egerek a cuccaink között mászkáljanak, zártá kell tenni az egész ágyat. Alulra osb került, felül eddig is teljesen be volt fedve, elől pedig majd lezárják a fiók előlapok.
dscn8641.JPG
Vasárnap délutánra a festés is elkészült és meg is száradt. Krétafestéket használtam, kicsit koptattam és végül lakkoztam. És mivel nem akartuk, hogy a falak mellett az ajtók is fehérek legyenek, így szép élénk színekben pompázik az első elkészült darab.
dscn8658_1.JPG
A folyosó felől más színt kapott.
dscn8653_2_1.jpg
Jól áll neki a régi réz kilincs.
dscn8650.JPG
Itt a tél, hideg volt a hétvégén. A kutyák viselik a legnehezebben, mert szeretnének kint lenni, de fáznak. Így ha bejönnek, szívesen fekszenek a kályha közelébe.
dscn8640.JPG

süti beállítások módosítása