Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Karácsony

2023. december 25. - Beara

2 egérrel kevesebb garázdálkodik a házban mostantól. A ragasztós csapda a műhelyben elkapott kettőt. Egyébként nagyon igényes egerek lehettek, mert a szappanra jártak rá.

Évek óta nem volt karácsonyfánk, de idén újra vettünk egyet. Rubynak ez az első karácsonya és megérdemelt egy fát.
dscn8674.JPG
Elkészültünk a fiókokkal. Még valamit ki kell találnunk a fal és a szekrény találkozásának takarására. Normál esetben takaró lécet tennénk fel, de mivel nem egyenes a fal, hézagok maradnának. Lehet, hogy kénytelenek leszünk vakolni.
dscn8686.JPG
A fiókok után jöhet újra egy ajtó. Áron ajtajának alkatrészei félig már elkészültek Beniével együtt. A hétvégén megcsináltuk a csapolást, Sanyi kifúrta a zárhelyet, majd összeállítottuk az ajtólapot és össze is ragasztottuk. 
dscn8718.JPG
A ragasztással megküzdöttünk, mert a lapok nem akartak bemenni a helyükre. Vagy azért, mert nem volt elég nagy az árkolás vagy azért mert végigragasztóztuk és nagyon tapadt. Szórítóval kellett centinként a helyére húznunk a középső kis lapot, de végül összeállt és biztos nem fog sehol lötyögni.
dscn8722_1.JPG
Majdnem fehér karácsonyunk lett. 23-án este elkezdett nagy pelyhekben hullani a hó. Esett 10-15 cm és meg is maradt reggelig. Reggel aztán az idő is elkezdett melegedni és estére a hó nagy része is elolvadt.

dscn8705.JPG

dscn8703.JPG

Kutyák élvezik hogy bármikor kimehetnek és aztán bejöhetnek melegedni. Ruby nagyon fázós, így ő még jobban értékeli a kályha melegét.

dscn8679.JPG

dscn8682.JPG

Az ajtó készítése előtt még gyorsan újrafestettem az asztalt a műhelyben. 
dscn8698.JPG

Idén a kutyák is kaptak ajándékot, egy rókát és egy rágókát. A róka a frászt hozza Rubyra, ugatja, nyüszít és elmenekül, ha meglátja. Párszor már megszaglászta, de még nem sikerült összebarátkoznia vele.dscn8677.JPG

És valaki szeret a kisgazdi ölében utazni.
dscn8727.JPG

süti beállítások módosítása