Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fürdőszoba vakolás 2.

2021. június 27. - Beara

Az Ipoly mentén Ipolytölgyes után van egy bivalycsorda. Általában pár hétig vannak egy területen, azt szépen lelegelik, aztán költöznek tovább. Eddig csak a kocsiból figyeltük őket, de ma megálltunk, hogy közelebbről is megnézzük őket. Borjút sajnos nem láttunk, mert nagy területen vannak és a parkolási körülmények nem túl ideálisak. dscn8187.JPG
dscn8190.JPG
Én ma tovább ismerekedtem a szerszámaimmal. Végre sikerült megéleznek a vésőket. Vettem vizes köveket és egy eszközt is, amivel nem kell arra figyelni, hogy hogyan tartja az ember a vésőt, mert tartja a megfelelő szöget.
dscn8198.JPG
Aztán összeraktam a felsőmarót is. Már legalább egy éve megvettük, de még nem használtuk. Ma kipróbáltam, de nem csináltam meg mindent, amit kell, mert mindent beterített a forgács. Be kell szereznem egy elszívót, mert nem túl egészséges ezt a sok port nyelni.

dscn8193.JPG

dscn8199.JPG

Megtisztítottam a kilincset is. Még polírozni kell és kicsit kikalapálni az egyik takarólemezt.
dscn8200.JPG

Sanyi befejezte a fürdő vakolását. A végére egészen belejött. Legalábbis nekem tetszik az eredmény. 
dscn8203.JPG

 

Műhelyköltözés

Megrendeltük a hőszivattyút, előbb-utóbb lesz melegvizünk. Ez egy szereld magad csomag, kapunk leírást, instrukciókat és ha bekötöttük, akkor kijönnek ellenőrizni és beindítani. Talán ezzel is megbírkozunk.

Pénteken megint szabin voltunk és megint András vigyázott a gyerekre. A fahiány jegyében sikerült az egyik fatelepen fát félretetetni. Mivel 2-3 méteres darabokban akartuk elszállítani, a gyerekek megint nem fértek be. A favásárlás sajnos meghiusult, mert nem 5cm vastag, hanem csak 4 volt. Valaki benézte. De az a jó hír, hogy a héten kapnak új szállítmányt és lesz benne 5cm-es is. Ha már ott voltunk vettünk mást, hogy haladni tudjak a fürdőajtóval. 

És végre a szalagfűrészt is összeszereltem. Kicsit szűkös volt már a "műhely", ezért azt is elköltöztettük. Ideiglenesen Beni szobáját használom.

dscn8174.JPG

dscn8178.JPG

Egész nap elszöszöltem az ajtókerettel. És még nincs is kész teljesen. 
dscn8183.JPG
Szalagfűrésszel az illesztések is szebbek, de még nem tökéletesek.
dscn8182.JPG
Sanyi befejezte a régi fal vakolását és elkezdte az újét. Azt olvastuk, hogy nem lehet közvetlenül rá csempézni, mert az ytong elszívja a vizet és nem ragad meg a csempe. Ezért most felkerül egy kis mélyalapozó, egy vékony réteg vakolat, vízszigetelés, ahol kell, aztán a csemperagasztó, végül a csempe. 
dscn8185.JPG
Tegnap betakarítottuk a termést és rögtön meg is ettük. 4 tő borsó lett, ami kb. 2 maréknyi termést hozott. 

süti beállítások módosítása