Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Aljzatkiegyenlítés

2022. december 18. - Beara

Odafele majdnem elütöttünk egy szarvast. Egyszer csak előugrott a bozótból. Sanyi a fékbe taposott és a szarvas is. A szarvas hirtelen meg is fordult és visszaszaladt a bozótba. 

Péntek este egy másik állattal is meggyűlt a bajunk. Nem elég, hogy az egér pofátlanul a kanapénkon fogyasztja el a kitett mérget, éjszaka még valamit vadul rágcsált is. Hiába kerestük, nem találtuk meg mit. Reggel végül kipakoltunk mindent az ablak elől és akkor kiderült, hogy a kutyatápos zsákot rágta ki. Tettünk üvegszilánkot a fal melletti résbe és vettünk újabb csapdákat. Szombat éjjel végül a ragasztós csapda elkapott egyet. 

A munka sem alakult a lejjobban. A rács beillesztése után kicsit eldeformálódott és nem voltak egy szintbe a lakathelyek. Ezt végül úgy hagytuk, mert haladni akarunk az aljzatkiegyenlítéssel. Többször felporszívóztunk, majd lealapoztuk a betont. Ezután jöhetett az aljzatkiegyenlítő. Nem olyat használtunk, mint a benti helyiségekben, mert épp nem volt a bauhausban, Nem volt jó ötlet, mert az eredmény katasztrofális lett. Hiába mentünk át rajta ezerszer a tüskés hengerrel, a lyukak nem tűntek el. 2 kiöntött vödör határa is élesen látszik. Javítanunk kell majd, mert ez így nem maradhat.
dscn0052.JPG

Vasárnap Sanyi rendbehozta a rácsot. A sima papától kapott pár tanácsot, és kicsit csaltunk is. Megerősítette a sarkokat és felhegesztette a fenti ütköző és merevítő "lécet".
dscn0059.JPG

Én eközben megterveztem a gépek helyét. Nem egyszerű, mert a gyalugép nagyon sok helyet igényel és a többi gép körül is kell bőven helynek lennie. 
dscn0056.JPG
És délután nekiálltam a polcrendszer elkészítésének.
dscn0057.JPG

Párhuzamos projekt III.

Még nem vagyunk teljesen kész a gyerekszobákkal, de jól haladunk.

Kifestettük Áron szobáját és visszatettünk mindent a helyére.
dscn0012.JPG

dscn0013_2.jpg

A galérián is elkészült a lego birodalom, méretre gyártott egyedi asztalokkal.
dscn0032.JPG
A hétvégén beépítettük az ajtót is. Nem sikerült elsőre tökéletesre, kicsit szorult, mert hasas lett a keret. Ezért egy részen kivágtuk a purhabot és újrafújtuk. Most már tökéletesen csukódik.
dscn0038_2.jpg
A kilincsre még várni kell sajnos. Mivel ugyan olyat akartam, mint a többi ajtón van, így rendelni kellett és még nem érkezett meg. Addig hoztunk egy ideiglenest a házból.

Beni részén még csak ma kezdtük el a festést és csak a felével vagyunk kész.  Nem egyszerű úgy haladni, hogy folyton ide-oda kell pakolászni. Beni kéket választott. Elég jó lett, sajnos a képeken nem igazán látszik a valódi színe.

dscn0035_2.jpg

dscn0037.JPG

Ami még mindenhol hátravan, az a szegélylécek lerakása. Valószínűleg nincs is elég és még venni kell. De annyira nem is sürgős egyelőre.



süti beállítások módosítása