Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Tetőfedés

2022. augusztus 21. - Beara

Egész hétvégre esőt jósoltak, így nem számítottunk arra, hogy haladni tudunk a tetővel. Szerencsére kisebb-nagyobb szünetekkel esett, lehetett ezt-azt csinálni. Először csak lefóliázni akartuk a szerkezetet, hogy ne ázzon meg nagyon a fa és tudjunk bent az aljzattal foglalkozni, de végül elkezdtük az OSB lapokkal befedni is. Szombat estére végeztünk a felével. Vasárnap folytattuk.
dscn9719.JPG
A folyton eleredő eső miatt többször kellett ki-be takargatni az OSB-t, mert az nem nagyon bírja a vizet.
dscn9728.JPG
Extra időt igényelt az ablakok helyének kihagyása/kivágása. A dobozolást is elkezdtük, de nem jutottunk a végére.
dscn9736.JPG
A szigetelés az alsó gerendák között lesz és nem fog látszódni bentről a tetőszerkezet. Ezért kell az ablakok körül egy dobozt építeni és majd azt is körbeszigetelni. Az ilyen méregetős, darabolós feladatok visznek el nagyon sok időt.
dscn9739.JPG

Már a kaput is megrendeltük, de 6-8 hét, mire elkészül. És még fuvart is kell szerveznünk, mert sok minden befér a berlingóba, de egy 2x2,6m-es kapu azért nem.
dscn9734.JPGA héten majdnem szállították is a lemezt, amit rendeltünk a fedéshez és burkoláshoz. Szerdán szóltak, hogy csütörtökön hoznák. Sanyi sajnos nehezen tud egyik pillanatról a másikra szabit intézni, ezért most elmaradt a szállítás. Más napot egyelőre nem mondtak, de remélem, nem az az általános eljárás, hogy 12 órával korábban szólnak, hogy szállítanának. Egyedül ezt nem tudom intézni, mert még ketten is kevesen leszünk a 6 méteres lemezek lepakolásához. Összesen 500kg és a sofőr nem pakol.

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9917912749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása